Kategorije

Završetak trećeg ciklusa radionica Malog Magacin Kabarea obilježit će snimanje novog dječijeg filma – mjuzikla LJUBAV!

U proteklih sedam mjeseci, polaznici radionica Malog Magacin Kabarea, Radionica kreativnosti i mašte, te Radionica gitare i muzike, vrijedno su radili na pripremi svog drugog dječijeg filma, mjuzikla “Ljubav”. Nakon veoma uspješnog prošlogodišnjeg filma “Mit o Bosni i Hercegovini” koji se bavio putovanjem kroz historiju Bosne i Hercegovine, novi bosanskohercegovački film za djecu “Ljubav” kroz muziku i pjesmu progovara o nedostatku ljubavi i zajedništva.

“Zeleni, bijeli, bolesni il’ zdravi, iznutra je ono što razliku pravi’’ jedan je od stihova koje su polaznici Radionice kreativnosti i mašte smislili tokom pripreme ovog filma. Kroz priče o djeci koja se zavedena reklamom pretvaraju u zombije te kako na duhovit način objasne učiteljici da njen metod rada nije dobar polaznici radionica Malog Magacin Kabarea u ovom filmu daju kritiku obrazovnom sistemu, medijima, lažnim vrijednostima i društvu u kojem žive.Paralelno sa pripremama filma, polaznici Radionice gitare i muzike, pripremali su i uvježbavali muziku koja će pratiti ovaj film.

1412720_432227686899572_1568948574_o

Mali Magacin Kabare je jedinstven program radionica kroz koje djeca razvijaju svoju maštu, uče, ali imaju priliku slobodno iskazati svoje mišljenje i stav o društvu u kojem žive. Na kraju svakog ciklusa radionica, djeca predstavljaju svoj rad kroz film, te su prošle godine predstavili prvi dječiji bh. dokumentarno igrani film ”Mit o Bosni i Hercegovini”. Kako djeca vide svoju domovinu i njihov odgovor na neodgovorno ponašanje odraslih prema njihovoj domovini jasno su predstavili u Mitu o Bosni i Hercegovini, a ove godine, ponovo šalju veoma važnu poruku o značaju ljubavi koja ima moć promijeniti sve ono što je loše u našem društvu.

Magacin Kabare kao i film Mit o Bosni i Hercegovini i ovaj film priprema u koprodukciji sa FACE TV Sarajevo.

Oznake:
<
program

Treći Sarajevo Beer Festival

>
poplave.ba_

Knjiga – obnovite Vaš poplavljeni dom

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...