Kategorije

Završen sedmi Sarajevo Salsa Kongres

Sedmi Sarajevo Salsa Kongres zvanično je završen posljednim edukativnim radionicama, u hotelu Holiday Sarajevo i završnim partyem koji se održao u Cinemas klubu (Sloga). Više od 800 učesnika/ica su u tri kongresna dana usvajali znanje od nekih od najboljih instruktora/ica latinoameričkih i modernih plesova iz cijelog svijeta te kroz zajedničko druženje promovisali kulturu plesa i međunarodnu saradnju.

Predsjednik Plesnog kluba Aster i predsjednik organizacijskog odbora, Vedran Marčeta, istakao je da je Kongres još jednom potvrdio status najvećeg plesnog događaja u Bosni i Hercegovini. “I ove godine smo nastavili tradiciju okupljanja najznačajnijih plesača i plesačica kao i instruktora i instruktorica iz regiona i ostatka svijeta. Tri kongresna dana obilježila je odlična atmosfera i druženje i već sada smo dobili potvrde od mnogih koji su prvi put bili u Sarajevu, da će i naredne godine sigurno biti sa nama“, naveo je Marčeta te dodao da svi sa kongresa nesumnjivo odlaze bogatiji za novo znanje i poznanstva.

Voditelj radionice koji je privukao najveću pažnju na kongresu je koreograf i instruktor latinoameričkih plesova iz Gvatemale, Alexis Ruiz. Ruiz je istakao da je organizacija kongresa bila na najvišem nivou te da je rad sa ljubiteljima dobrih ritmova bio veoma dinamičan. “Veoma mi je drago što sam imao priliku raditi sa izvanrednim ljudima i prenijeti im svoje znanje. Primijetio sam da Balkanci imaju mnogo talenta za ples, a sa takvim ljudima je uvijek lako raditi“, rekao je Ruiz te dodao da su mu se jako svidjele sarajevske znamenitosti i izrazio nadu da će opet doći u naš glavni grad.

Oznake:
<
maxresdefault

Edukativne radionice i gala večer Sarajevo Salsa Kongresa

>
MOS_5

Stigli su “Doktori za seks”

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...