Kategorije

Završen Prvi međunarodni golmanski kamp

Nakon pet dana internzivnih treninga završen je Prvi međunarodni golmanski kamp. U motelu “Bešlić” legendarnog pjevača Halida Bešlića u Semizovcu, uspješno je okončan ovaj jedinstveni nogometni projekat u našoj zemlji u kojem su se na jednom mjestu okupili golmani iz cijele BiH – Velike Kladuše, Bihaća, Bosanke Otoke, Prnjavora, Banja Luke, Srebrenika, Laktaša, Brčkog, Lukavca, Tuzle, Stoca, Mostara, Breze, Fojnice, Sarajeva, ali i iz Zagreba, Bjelovara, Beograda, Austrije,Turske, Švedske, Italije i daleke Kanade.

golmanski kamp

- Više smo nego zadovoljni urađenim. Nakon pet dana svi su sretni i puni utisaka otišli svojim domovima i izrazili su želju da kamp ponovo bude održan u oktobru. Sigurno je da će ovaj projekat dugo trajati i postati tradicionalan. Naravno on zahtjeva još dosta ulaganja, a već u naredni trebala bi biti uključeno nekoliko poznatih golmanskih imena iz BiH i regiona. Naravmo nadamo se i podršci čelnika Nogometnog saveza BiH koja je prvi put izostala, kao i najboljih klubova iz naše zemlje – kaže Nijaz Šivšić, direktor “Management&Promotion Teama” i “Sportscouta” koji je organizirao Prvi međunarodni golmanski kamp zajeno s Adijem Musićem.

golmanski kamp15

Za najprespektivije mlade golamane izabrani su Fadil Komić iz Bihaća, Nedim Fišić iz Konjica, te Manuel Hegeduš iz zagrebačkog Dinama. Za najbolje u juniorskoj kategoriji izabran je Azir Muminović, golman Slobode iz Tuzle i golman reprezentacije BiH U-19, te Deni Kakša iz Bjelovara i Mohammed Balci iz Turske. Oni su kao nagrade dobili golmanske dresove Manuela Neuera, Samira Handanovića i Ikera Kasiljasa.

golmanski kamp4

Polaznike kampa pored Musića trenirali su Mirsad Karić, bosanskohercegovački trener golmana koji svoju karijeru u Italiji, i Danijela Blagojević, trener golmana iz Beograda.

golmanski kamp2.

- Drago mi je što sam bio dio ove lijepe priče. Kamp je premašio naša očekivanja. Zvali su nas svi roditelji i čestitali na urađenom poslu. Naravno pored sportskih aktivnosti organizirali smo nekoliko izleta, tako da su učesnici mogli da se uvjere u ljepote Baščaršije, Visočkih piramida, te su se družili i legendarnim Halidom Bešlićem – kaže Adi Musić, bivši golman zagrebačkog Dinama, Malmea i Minhena 1860.

Oznake:
<
Screen Shot 2014-06-23 at 19.23.42

Saznajte tajnu Ronaldove frizure

>
???????????????????????????????

Aktivnosti Ambasade Španije i Jevrejske zajednice kroz...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...