Kategorije

Završen 44. Međunarodni šahovski turnir

Svečanom ceremonijom proglašenja pobjednika i dodjelom priznanja, u Sarajevu je završen 44.Međunarodni šahovski turnir „Bosna 2014“ . U Hotelu „Radon Plaza“ u proteklih osam dana takmičilo se oko 140 šahista iz 13 zemalja u okviru A i B turnira.

Pobjednik A turnira je ruski šahista Aleksandr Rakhmanov sa osvojenih 7 bodova, drugo mjesto osvojio je Slovenac Matej Sebenik, a od trećeg do petog mjesta su tri igrača iz Hrvatske: Zdenko Kožul, Hrvoje Stević i Mladen Palac. Najbolje plasirani bh šahista na glavnom turniru je Dalibor Stojanović koje je sa 5,5 bodova zauzeo šesto mjesto.

prvih 17

Domaći šahisti zauzeli su vrh tabele B turnira pa su na prva tri mjesta Amar Salihović, Rajko Bogdanović i Goran Vajić. Četvrto mjesto zauzela je šahistkinja iz Srbije Mila Žarković, a na petom mjestu je Lazar Stavnjak.

Amar Salihovic Borki Predojevic

Dodijeljena su i posebna priznanja: Teodora Injac najbolja je u aktegoriji do 16 godina, Rijad Granović do 18, Vehid Musić do 20, najbolji veteran je Ljubomir Hadžimanov itd.

Teodora Injac

Nusret Čaušević, predsjednik Upravnog odbora Šahovskog kluba „Bosna“ i velemajstor Borki Predojević, direktor turnira, još jednom su zahvalili pokroviteljima: Vladama KS i FBiH, supokroviteljima Vijeću ministara i Gradu Sarajevu, sponzorima BH Telecomu, Loku, Distiju, UnisToursu, LogoSoftu, BBS, Apotekama Sarajevo, Hotelu Radon Plaza, te brojnim medijima koji su pratili i podržavali turnir.

Oznake:
<
1

CPCD: Aktivnosti prikupljanja i dostavu pomoći nastaviti...

>
music i reprezentativci

Međunarodni golmanski kamp u Sarajevu

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...