Kategorije

#VladaDvaNula Up

Sinoć se u prostorijama Fondacije za nove komunikacije Dokukino održalo druženje Twitter korisnika pod nazivom #VladaDvaNula Up. Druženje je organizovano kao najava konferencije “Vlada 2.0“ koja će se održati 28. i 29. marta u Sarajevu, a koja će okupiti predstavnike civilnog sektora, građana i stručnjake za odnose s javnošću vlada iz regiona. Ovom prilikom prisutni se razgovarali o načinima putem kojih se vlast u Bosni i Hercegovini i regiji može približiti građanima, te kako korištenjem društvenih mreža i novih tehnologija ohrabriti vlade u regiji da čuju ono što građani imaju da poruče.

TweetUp Sarajevo 4

Kao jedan od komunikacijskih izazova i tema kojom će se baviti i Konferencija Vlada 2.0 je i činjenica da kampanje koje koriste online medije i društvene mreže isključuju većinu građana koji ne koriste ili nemaju pristup tim platformama te se mora premostiti taj jaz, ali je važno i imati vladu koja ide u korak sa tehnologijama i prisutna je i u ovom komunikacijskom kanalu s ciljem boljeg razumijevanja potreba svojih građana. “Vjerujem da ćemo 28. i 29. marta definisati modalitete putem kojih će vlast efikasnije komunicirati sa svojim građanima“, navela je Vildana Drljević, izvršna direktorica Fondacije Dokukino.

TweetUp Sarajevo 1

Polazeći od činjenice da samo odgovorni i informirani građani imaju potencijal da utiču na akcije vlade, Dalio Sijah, član Udruženja “Zašto ne“ naveo je projekat Istinomjer kao pozitivan primjer monitoringa vlasti. “Sve tri Vlade u Bosni i Hercegovini od izbora do danas nisu ispunile ni 15 obećanja, dok većina političkih stranaka nije ni imala jasne političke programe i takve informacije moraju doći do najšire javnosti“, istakao je Sijah napominjući da je važno da se distribucija tih informacija odvija i putem online medija ali i putem svih drugih raspoloživih komunikacijskih kanala.

 

TweetUp Sarajevo 5«Pozivamo sve zainteresirane da se na Twitteru uključe u dijalog, jer jedino razmjenom informacija možemo unaprijediti kvalitet komunikacije između vlada i građanstva», pozvala je Drljević u najavi Konferencije 28. i 29. marta 2014. u Sarajevu.

Govt-2.0-key-vis

Svi zainteresovani učešće na #VladaDvaNula Upu mogu potvrditi na http://dkq.me/SAPrijava, a više informacija dostupno je na http://www.facebook.com/VladaDvaNula i http://twitter.com/VladaDvaNula. Projekat “Vlada 2.0“ provodi Fondacija Dokukino u partnerstvu s profesionalnom asocijacijom vladinih komunikatora Jugoistočne Evrope SEECOM, a uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini.

Oznake:
<
Screen Shot 2014-03-22 at 09.16.26

Pogledajte kako će izgledati novi avion bez prozora

>
collage1

Šta misle novinari – Ko pobjeđuje?!? #xfactor

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...