Kategorije

U takmičenju za Grimiznu kuglu vodi Zlatna ribica iz Sarajeva

Nakon dvije sedmice glasanja za titulu najljepše uređenog ugostiteljskog objekta Zlatna ribica iz Sarajeva vodeća je na listi ugostiteljskih objekata iz regiona koji se takmiče za titulu najljepše uređenog u 2014. godini, odnosno za Grimiznu kuglu, nagradu koju petu godinu zaredom dodjeljuje internet magazin Enterijer.ba.

ZLATNA_RIBICA_Sarajevo001

Ovaj sarajevski kafić dosad je osvojio 434 glasa, a prate ga Caffe Bar Henessy iz Zenice sa 300

Hennessy_Zenica003

i Intermezzo iz Sarajeva sa 276 glasa.

intermezzo_sarajevo

Četvrto mjesto pripalo je Dolce Ore iz Sarajeva koji je osvojio 165 glasova, a peto Imanju Knjaz iz Podgorice koji trenutno ima 94 glasa.

Dolce_Ore_Sarajevo003

Na začelju liste trenutno se nalaze: Texas Steak & Grill House i The Movie Pub iz Zagreba, Lunch cafe Marley & Me i Restoran Argentino iz Ljubljane, te restoran Comnale iz Beograda.

Ostali učesnici iz BiH su Caffe Club People's i Korzo iz Sarajeva, Zrno Soli iz Splita, Restoran More iz Dubrovnika, Restoran Dukat iz Nove Gradiške, Per Sempre iz Podgorice, Knjaževa bašta iz Bara, Konoba Atrium iz Kotora, Konoba Ćatovića Mlini iz Morinja, Lobby & Cigar Lounge Bar Falkensteiner hotela i restoran Talas iz Beograda, te Lolita iz Ljubljane.

Svi učesnici predstavljeni su na stranici grimizna.enterijer.ba, a odabrao ih je međunarodni žiri kojeg čine stručnjaci iz različitih polja umjetnosti i uređenja enterijera. Oni će i odabrati najljepšeg među najljepšim nakon što korisnici društvene mreže Facebook ocijene kojih je to 10 ugostiteljskih objekata koji se izdvajaju od ostalih.

Takmičenje za najljepših deset trajat će do 15. maja, a glasati mogu svi korisnici društvene mreže Facebook tako što će posjetiti stranicu grimizna.enterijer.ba, te klikom na „like“ ili „sviđa mi se“ dati glas svom favoritu. Deset učesnika koji budu imali najviše „lajkova“ zabilježenih na Google Analytics, 15. maja idu u drugi krug takmičenja u kojem će ih ocijeniti međunarodni stručni žiri. Pobjednik će biti proglašen krajem maja i njemu će biti dodijeljena nagrada Grimizna kugla. Nagrada se daje u trajno vlasništvo, a pravi se u Meksiku tradicionalnom metodom puhanja stakla.

Oznake:
<
SOS Djecija sela BiH

Sos dječija sela BiH obilježila 20. godina rada,...

>
_MG_8361

Dodijeljeni certifikati „Original Sarajevo Quality“

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...