Kategorije

Trofej još danas u Sarajevu

Trofej Svjetskog nogometnog prvenstva jedan od najvećih i najprepoznativljijih sportskih simbola u svijetu još danas će biti izložen u dvorani “Mirza Delibašić“ do 21 sat. Nakon što je jučer više od sedam hiljada posjetilaca vidjelo ovo 6,175 kilograma teško remek djelo talijanskog skulptora Silvia Gazzanige, svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu još danas imaju priliku da dožive nezaboravno iskustvo koje slavi fudbal, jednakost i fair-play.

Aukcija 2

U okviru sinoć održane gala-večeri u organizaciji Coca-Cole povodom dolaska FIFA trofeja Svjetskog nogometnog prvenstva kojoj su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, sportskog, kulturnog i javnog života, u dvorani «Mirza Delibašić» održana je i aukcija, od koje će sredstva biti namijenjena za sportske stipendije djece iz Doma «Bjelave». Na aukciji je pored umjetničke slike slikara Kubur Adija bilo i jedanaest dresova naših Zmajeva i dvije lopte kojima će se igrati u Brazilu, nakon čega će lopte biti vraćene ponosnim vlasnicima sa aukcije. Lopte su prodane za nešto više od dvije hiljade konvertibilnih maraka, dok je među dresovima najviša cijena postignuta za one sa natpisima Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića, Emira Spahića, te Miralema Pjanića.

Interaktivna zona 2

“Nadamo se da ćemo ovom aukcijom pomoći u kreiranju pozitivne priče za budućnost djece Doma Bjelave», istakao je Mircea Draja, generalni direktor Coca-Cola HBC Hrvatska i Coca-Cola HBC B-H i izrazio posebno zadovoljstvo što je Coca-Cola omogućila da Bosna i Hercegovina bude dio turneje FIFA trofeja Svjetskog nogometnog prvenstva.

I danas u dvorani «Mirza Delibašić» sve posjetioce dočekuje maskota Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, pasanac Fuleco, a za autentičan duh Brazila uz popularnu sambu pobrinut će se Sarajevo Drum Orchestra i brazilski trikovi uz vješte žonglere. Potpun ugođaj nudi interaktivna zona u sklopu koje svi mogu iskušati jačinu i preciznost svog udarca kao i ostale zabavne igre. “Oduševljeni smo odzivom građana prvog dana Izložbe i pozivamo sve Bosance i Hercegovce da budu dio ovog nezaboravnog iskustva, upoznaju maskotu Fuleca, igraju razne igrice, nauče nešto o historiji Svjetskih prvenstava kroz poseban 3D film i naravno, vide uživo Trofej i slikaju se s njim», pozvala je Ana Kljaić Balenović, direktorica odnosa s javnošću i komunikacija za Hrvatsku i BiH Coca-Cola Adria, podsjećajući da posjetioci imaju priliku potpisati se na veliki transparent koji putuje u Brazil.

Na dosad najdužoj turneji koja je počela 12. jula 2013. u Rio de Janeiru, Trofej će u devet mjeseci preći više od 150 000 kilometara te obići 90 država na šest kontinenata, uključujući i 53 države koje, poput Bosne i Hercegovine, nikad nisu imale priliku ugostiti FIFA-in trofej. Posebno dizajnirani avion kojim je ovaj najpoznatiji simbol fudbala jučer stigao u Bosnu i Hercegovinu u nedjelju nastavlja svoje putovanje prema Francuskoj.

<
Sarajevo drum Orchestra

Brazilski ambijent uz FIFA Trofej

>
collage

Kako 8. mart čestitaju poznati?!?

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...