Kategorije

Tri predstave sa ukupno pet igranja pred sarajevskom publikom #MESS

Scena MESS Internacionalnog teatarskog festivala MESS publici će u septembru predstaviti tri predstave koje će u SARTR-u i Kamernom teatru 55 imati ukupno pet igranja. Repertoar će zvanično u Sarajevskom ratnom teatru večeras u 20 sati otvoriti izvedba predstave Borisa Liješevića, “Brašno u venama“. Ljubitelji teatra će u septembru također moći pogledati i predstavu “Koncert ptica“, Aleša Kurta, u srijedu 23. septembra u Kamernom teatru 55 u 20 sati, te predstavu “Tajna džema od malina“ u režiji Selme Spahić, koji će imati tri igranja 26, 28. i 29. septembra u SARTR-u u 20 sati.

VH-Brasno-u-venama-2

Predstava “Brašno u venama“ nastala je u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS, a rađena je prema dramskom tekstu Igora Štiksa. Priča govori o ideološkom i generacijskom jazu jedne porodice, a uloge u predstavi ostvaruju Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić dok je autor muzike Duško Šegvić. Predstava će svoje igranje također imati i na 55. Internacionalom teatarskom festivalu MESS.

VH-Koncert-ptica-1

Ulaznice za predstavu se mogu rezervisati putem telefona 033 664 070, emaila teatarsartr@yahoo.com ili na blagajni Sarajevskog ratnog teatra. Cijena ulaznice iznosi 10KM, a omogućen je popust za učenike, studente i penzionere.

Više o aktivnostima Scene MESS možete pronaći na www.mess.ba.

Oznake:
<
romeo i julija

Počinje Juventafest

>
DSC_4293

Juventafest u Sarajevu

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...