Kategorije

Suncokreti za sve generacije

U prepunom Pozorištu mladih u Sarajevu promovisan jeprvi album Hora za male i mlade «Suncokreti». Više od 50 mališana je pjevalo kompozicije koje su autorski rad Nedžada Merdžanovića i Hamdije Salihbegovića, dok su dio repertoara bile i kompozicije koje i današnji roditelji pamte iz svog djetinjstva.

Suncokreti - Koncert u Pozorištu mladih (4)

Uz podršku polaznika i polaznica Pop-rock škole gitare, te balerina i mladog saksofoniste Isaka Mazraka iz Osnovne muzičke i baletske škole «Novo Sarajevo» pozorišnom salom ispunjenom do posljednjeg mjesta odjekivala je dječija pjesma koja je ispunila srca svih generacija. Budući da je i koncert kao i album realiziran uz podršku BH Telecoma, već sada je dostupan za besplatno preuzimanje sa oficijelne stranice BH Telecoma.

Suncokreti - Koncert u Pozorištu mladih (3)

Nasmijana lica i roditelja i djece svjedoče o iznimno uspješnom koncertu koji je one starije podsjetio na djetinjstvo a mlađima ponudio rijedak događaj primjeren njihovom uzrastu. «Prezadovoljni smo koncertom i reakcijama publike i to nam je najbolja nagrada za sav višegodišnji trud i vrijedni rad u muzičkom stvaralaštvu za najmlađe», istakao je Nedžad Merdžanović i zahvalio svima na posjeti i podršci.

Suncokreti - Koncert u Pozorištu mladih (2)

Među pjesmama koje su izvedene su i dobro poznate kao što su «Najbolja mama na svijetu», «Kad bi svi ljudi na svijetu», te «Deset ljutih gusara», a sigurno je da će najmlađi pamtiti i kompozicije autorskog tima kao što su «Pjesma Suncokreta», «Prijatelji», «Ljubav», «Nebo i planete».

Suncokreti - Koncert u Pozorištu mladih (5)

Objavu albuma i koncert je pratila i promocija novog spota za “Pjesma Suncokreta“,  a više o aktivnostima Hora može se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici.

Suncokreti - Koncert u Pozorištu mladih (1)

Oznake:
<
Suncokreti 1

Hor Suncokreti objavljuje spot i prvi album

>
Karim Zaimovic

Obilježavanje 20 godina rada Fondacije “Karim...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...