Kategorije

Stand-Up April @ Monument

Jazz club Monument nastavlja redovne večeri domaće stand-up komedije ponedjeljkom

Nakon jednomjesečnog serijala od četiri tematske predstave Pedje Bajovića te specijalnog gostovanja sandžačkog komičara Alena Turkovića, sezona večeri stand-up komedije ponedjeljkom se nastavlja u prostoru jazz cluba Monument u Šrosmajerovoj 3. U sljedeće četiri sedmice uslijedićeisto toliko komičarskih dueta stendapera iz različitih dijelova BiH.

Prvi među jednakima su Marko Puljiz iz Sarajeva i Omer Hodžić iz Mostara u srazu koji je neformalno nazvan “Alipašino polje vs. Donja Mahala”.

Marko Puljiz je dijete iz radničkog kvarta, skromnog socijalističkog odgoja svojim halal-humorom bez psovki pokušava stand up-om zaraditi pa da u poratnoj BiH kupi sebi garsonijeru. Na putu mu stoje prepreke u vidu iste te poratne BiH, humora bez psovki, a fali mu i štela! Dođite i procijenite ima li šanse za uspjeh u svom naumu ili mu se smiješi sudbina bauštelca u Njemačkoj…

Omera Hodžića ne zanima šta je bilo, i ne zna šta će biti jer živi – sada. Prije nego što je postao stand-up komičar, bio je socijalno retardiran – toliko da se činilo da ni u komunizmu ne bi imao drugove. To se nije puno promijenilo, ali sada mu se bar ljudi smiju kada u društvu priča svoje lude istine, jer misle da se šali. Ni to nije pomoglo da se riješi svojih frustracija, ali o tome će pričati kada se popne na pozornicu.Sve predstave stand-up komedije počinju u 21.30 sat, a cijena ulaznica je 5KM. Zbog ograničenog broja mjesta, preporučuje je rezervacija, a koja se može napraviti putem telefona 061/ 588 884 ili 033/ 209 660.

Aprilski program stand-up komedije ponedjeljkom:

06.04. Marko Puljiz (Sarajevo) & Omer Hodžić (Mostar)
13.04. Hazim Mujčinović (Tuzla) & Adi Fejzić (Mostar)
20.04. Navid Bulbulija & Dino Ćatović
27.04. Igor Iggy Drljo & Irenej Irac Čule (Mostar)

Oznake:
<
WIDE-ANGLE-1.-place--Matteo-Visconti-ITALIA-DSLR-BEST-OF-SHOW

Ronilački klub Bosna – Drugo međunarodno on-line...

>
Modul memorije (2)

MESS – Otvoren dvadeseti Modul memorije

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...