Kategorije

SOS Dječija sela BiH – Budite Kum/a SOS porodica i pomozite da nadoknadimo nezamjenjive

Za Saru, Dinu i Enu SOS mama Jasna je jedina porodica za koju znaju. Ona je neko ko im pomaže riješiti komplikovani matematički zadatak, neko ko kuha njihova omiljena jela, vodi ih u kino, uči kako vezati pertle i svakoga dana govori koliko su posebni i voljeni. A čvrsti zagrljaj malenih ručica za SOS mamu Jasnu je dovoljan da zna koliko im znači i koliko je sretna što je svakoga dana u prilici da nadoknađuje nezamjenjive ljude u njihovom životu.

U dva bosanskohercegovačka SOS Dječija sela sa svojim SOS mamama živi 272 dječaka i djevojčica u 29 SOS porodica. Svaka SOS mama iz dana u dan nastoji svojoj djeci pružiti topli dom, osmijeh i trenutke sretnog i bezbrižnog djetinjstva – nastoji nadoknaditi nezamjenjive.

Da li se nekada zapitate koliko nezmjenjivih ljudi u svom životu Vi imate? Onih za koje znate da Vas bezuslovno vole, da će biti tu za Vas kada ih budete trebali i da će za Vas učiniti bilo šta? Da li se sjetite da im kažete koliko su Vam važni?

Kampanjom „Budite Kum/a SOS porodica – pomozite da nadoknadimo nezamjenjive“ kojom će se upravljati putem društvenih mreža Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn, želimo skrenuti pažnju na važnost odrastanja djece bez roditeljskog staranja u toplom porodičnom okruženju. Ljubav i podrška zaista mogu učiniti mnogo za svakoga od nas. Bez ljubavi i istrajnosti SOS mama bilo bi puno teže, ali ne smijemo zaboraviti ni podršku šire zajednice. Znamo da su čuda moguća, jer nas djeca, mladi i porodice o kojima brinemo svakodnevno podsjete na to i uvijek nas iznova inspirišu. Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite i postanete Kum/a SOS porodica, te nam pomognete da nadoknadimo nezamjenjive.

Za potrebe kampanje napravljen je spot.

Kumstvo SOS porodica podrazumijeva  kontinuiranu i posvećenu podršku tokom cijele godine ostvarenju misije SOS Dječijih sela, a to je osiguravanje „Toplog doma za svako dijete“. Mjesečnom donacijom pomažete pokrivanje životnih troškova 29 SOS porodica u Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici. Dinamiku uplata određujete sami, onako kako Vam odgovara, mjesečno, kvartalno, polugodišnje, a donacijom od 5, 8,10 maraka ili u onom iznosu koji možete na mjesečnom nivou priuštiti, uistinu možete učiniti mnogo.

Kako možete pomoći?
Posjetite oficijelne stranice SOS Dječijih sela BiH na društvenim mrežama Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn podijelite video „Budite Kum/a SOS porodica – pomozite da nadoknadimo nezamjenjive“ sa svojim prijateljima i pozovite ih da postanu Kumovi SOS porodica
Prijavite se za Kumstvo koristeći formu na web stranici  ili pošaljite svoje podatke (ime, prezime, adresa) na kumstvo@sos-ds.ba

Odlukom za kumstvo pomažete da ostvarimo snove o bezbrižnom djetinjstvu i sretnoj porodici.

Oznake: ,
<
Moje putovanje Evropom banner

Prijavite se na nagradno takmičenje za sve mlade turiste

>
Sarajevo tango fusion

Sarajevo Tango Fusion-specijalni gosti Tarik & Adnan

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...