Kategorije

Skok u Kazan u Konjicu

Tradicionalna manifestacija „Skok u Kazan” ove godine održat će se u subotu, 4. jula sa početkom u 17h na glavnoj gradskoj plaži Stari pazar u Konjicu.

Ovo međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu ove godine slavi punoljetstvo- već 18. godinu zaredom bit će realizirano od strane Triatlon asocijacije u BiH u saradnji sa Eko selom Boračko jezero.

Kao i svake godine “Skok u Kazan” okupit će skakače i adrenalinske avanturiste iz Konjica, Mostara, Banja Luke i zemalja regiona što svjedoči o njegovom međunarodnom karakteru.

skok u kazan-2

Cilj održavanje manifestacije jeste promocija sportsko-rekreativnih aktivnosti, ektremnog sporta, te zaštite rijeke Neretve.

Samo takmičenje je prava atrakcija u Konjicu, zbog velike opasnosti koja može nastati i zbog najmanje greške skakača jer takmičari skaču sa stijene sa visine od 17 metara u vodu, koja predstavlja prirodno udubljenje u stijenama, dimenzija 2x2x2 metra.

Prošle godine učešće je uzelo 15 hrabrih takmičara iz Bosne i Hercegovine i Srbije, a najbolji su bili Mostarac Haris Džemat i Sarajlija Dino Bajrić koji su podijelili prvo mjesto, dok je Konjičanin Danko Dangubić bio treći.

<
WARM panel discussion (1)

Počeo drugi WARM Festival posvećen ratnom izvještavanju...

>
irena_mulamuhic

East West na najvećem svjetskom umjetničkom festivalu

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...