Kategorije

Sedmi Sarajevo Salsa Kongres od 22. do 25. januara

Sedmo izdanje Sarajevo Salsa Kongresa, najvećeg plesnog događaja u Bosni i Hercegovini održat će se u organizaciji Plesnog kluba Aster i pod pokroviteljstvom Internacionalne plesačke organizacije (IDO) od 22. do 25. januara u hotelu Holiday u Sarajevu. Ovogodišnji Kongres okupit će oko 800 učesnika i učesnica iz cijelog svijeta, a u posebnom fokusu će biti radionice koje će voditi neki od najboljih svjetskih salsa plesača, te gala večer koja će se u kongresnoj dvorani hotela Holiday održati u subotu, 24. januara sa početkom u 22 sata.

Naglašavajući činjenicu da Sarajevo Salsa Kongres već sedmu godinu zaredom okuplja zaljubljenike u ples iz cijelog svijeta, vlasnik plesnog kluba Aster i predsjednik organizacijskog odbora, Vedran Marčeta, istakao je kako će svi učesnici uz dobro druženje moći upiti znanje od vrhunskih edukatora. “Nastavljamo našu tradiciju da plesom brišemo granice i dodatno zbližavamo ljude iz cijelog svijeta. Pored druženja i edukacije, Kongresom želimo popularizirati ples u Bosni i Hercegovini i ovo će biti idealna prilika da se građani upoznaju sa više vrsta plesa i pronađu onaj koji im najviše odgovara“, naveo je Marčeta te dodao da je Kongres već postao događaj koji svi plesači obavezno planiraju svake godine.

Među vrsnim edukatorima i edukatoricama koji će voditi radionice, posebno se izdvajaju koreograf i instruktor latinoameričkih plesova, Alexis Ruiz (Gvatemala) te plesačica baleta i modernih plesova, Katrin Lerner (Njemačka).

“Činjenica da iz godine u godinu imamo sve više učesnika i učesnica nam je jasan znak da radimo dobar posao i da program svake godine zadovoljava najviše kriterije“, dodao je Marčeta.

Plesni klub Aster osnovan je 1986. godine te je dobio ime po čuvenom američkom plesaču Fredu Asteru (Fred Astair, 1899-1987). Posebnim zalaganjem članova Kluba, Plesni Savez Bosne i Hercegovine je 1994. godine ušao u Internacionalnu federaciju sportskih plesova (IDSF). Aster je svoj rad sticajem okolnosti zaledio 2000. godine, ali je zahvaljujući entuzijazmu svjetskog prvaka u salsi, Vedrana Marčete ponovo aktiviran protekle godine.

Oznake:
<
Fed Cup grupa II zona EA

Prijavljen sastav ženske teniske reprezentacije BiH za Fed...

>
FG_14_Plakat_m

Festival “Fotografija godine BiH 2014″

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...