Kategorije

Ryanair uskoro povezuje Mostar i Hercegovinu s više evropskih gradova?

Po riječima marketing menadžera Ryanair Luisa Fernandesa-Mellada, ova kompanija trenutno je u ekspanziji, proširuje se flota te se razmatra 40 mogućih novih destinacija diljem Evrope među kojima je i Mostar.

Dodao je kako Ryanair nema nikakvih posebnih zahtjeva prema Zračnoj luci Mostar osim ekonomske isplativosti letova te da će se u sljedeća dva do tri mjeseca, nakon dodatnih razgovora, znati hoće li ta kompanija uvrstiti Mostar među gotovo 200 evropskih i svjetskih destinacija u kojima ova irska kompanija operira.

“Mi smo vodeći zračni prijevoznik u Evropi. Razvili smo mnoge male i regionalne evropske zračne luke i nema apsolutne nikakve prepreke da to isto uradimo i u Mostaru”, istaknuo je Fernandes-Mellado.

Rukovoditelj sektora prometa i sigurnost Zračne luke Mostar Marko Đuzel kazao je kako ne postoje nikakve tehničke prepreke za prijem Ryanairovih aviona ili aviona bilo koje druge aviokompanije.

“Nama je cilj povezati Zračnu luku Mostar s jednim od evropskih hubova u Njemačkoj, Austriji ili Skandinaviji odakle bi naši putnici mogli letjeti dalje u svijet”, kazao je Đuzel.

Dodao je kako niskotarifne kompanije nude jeftinije letove, pa se tako cijene karata za evropske destinacije kreću oko 40 eura, no tu razliku u cijeni netko mora sufinancirati.

Oznake:
<
Fasunga Ekipa

Premijera filma “Fasunga”

>
redbull___gives_you_wings_by_jnbdesignd3b9min

Red Bull daje odštetu svima koji nisu dobili krila

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...