Kategorije

Ricciotti ansambl nastupa u BiH

Od 26. jula u Bosni i Hercegovini će boraviti Ricciotti ansambl, “najbrži i najnekonvencionalniji simfonijski orkestar na svijetu”, i održati brojne koncerte širom zemlje.

Riječ je o uličnom simfonijskom orkestru iz Holandije koji broji 41 muzičara a simfonijsku i popularnu muziku donosi u javne prostore poput ulica, bolnica, domova za stare i osobe sa posebnim potrebama, parkova, zatvora, popravnih domova i ostalih prostora na kojima se muzika obično ne izvodi, posebno ne od strane velikog ansambla.

Orkestar je i nosilac zanimljivog rekorda postavljenog prošle godine – potrebna im je samo 1 minuta i 36 sekundi od dolaska na mjesto događaja do otpočinjanje koncerta. To im omogućava da tokom dana imaju veći broj koncerata i nastupaju na različitim lokacijama.

Ricciotti ansambl sutra završava 8-dnevnu turneju po Holandiji u okviru koje su održali više od 30 koncerata, a više od 20 nastupa održat će u 13 gradova Bosne i Hercegovine od 26. jula do 2. augusta. Turneja počinje na jugu, iz Trebinja i Stoca, u Mostaru je planiran i defile od parka Zrinjski do Starog mosta, dok će u  Sarajevu nastupiti u okviru festivala Baščaršijske noći. Detaljan raspored objavljen je na web stranici www.ricciotti.nl.

Zomer-2014-Brandenburger-Tor
Ricciotti ansambl je prije 19 godina prvi put nastupao u našoj zemlji, a njihova povratnička turneja omogućit će publici u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine da uživa u muzici i na neuobičajenim mjestima. Sa orkestrom nastupaju i dva bosanskohercegovačka muzičara: Nermin Tulić i Mišo Petrović.

 

Ricciotti-Scheveningen

Raspored nastupa:
26. juli – Trebinje
27. juli – Stolac, Mostar
28. juli – Konjic, Sarajevo
29. juli – Sarajevo, Vareš
30. juli – Zenica, Travnik, Jajce
31. juli – Banja Luka, Laktaši
1. august – Tuzla, Srebrenica
2. august – Tuzla

Oznake:
<
Screen Shot 2015-07-23 at 20.01.28

NASA otkrila Kepler 452B planet najsličniji Zemlji

>
3

Takmičenje za mlade novinare: „Evropa za nas“

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...