Kategorije

Rambo Amadeus: Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav. On ništa ne primječuje, samo drugi pate oko njega!

Izabrali smo komentar dana, to je Facebook status Rambo Amadeusa, koji vam prenosimo u potpunosti:

Dakle, došao sam u rodni grad Herceg Novi, željan rodne grude, naivno zaboravivši na ambijent koji vlada u turističkoj politici našeg malog mista.
Barke i automobili permanento krstare uz obalu i ulicama opremljeni užasno jakim ozvučenjima, reklamiraju neke primitivne programe iz sveg glasa. Da bi popunili terasu koji prima 300 ili 500 ljudi maltretiraju svih
50 000 turista, koji htjeli ne htjeli moraju da saznaju u kojoj rupi nastupa ovaj ili onaj izotop svremene subkulture .
Gradski oci ne reaguju, jer očigledno uživaju u tom vašarskom ambijentu, što me, poznajući ih, na žalost uopšte ne čudi.
Baš me zanima koliko će vremena proći da neko nadležan shvati da je zvučno zagadjenje za turizam jednako štetno kao da se u zaliv ispred Herceg Novog izvrnuo tanker sa naftom.
Efekat je jednako zastrašujući.
Ali primitivan homo sapiens mrzi tišinu, on se i veseli i tuguje praveći buku, valjda zato što ne može da podnese unutarnje glasove koji se pojavljuju u tišini.
Onaj ko ništa ni o čemu ne zna, umjesto prijatnih unutarnjih glasova iz dubine organizma osjeća kako mu zjapi provalija nepoznatog, koja je očigledno toliko neprijatna da mora konstantno da je zatrpava bukom..
A sada citat legenndarnog Zorana Radmilovića, malo parafraziran jer ga nisam čuo iz prve ruke, pa se potrudih da mi bude jasan.
“Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav. On ništa ne primječuje, samo drugi pate oko njega. “

 

Oznake:
<
takmicenje-u-izlezavanju-cetiri-crnogorca-i-dva-beogradjanina-u-borbi-za-300-eura_1407161854

Crna Gora: Marko Đurović je ovogodišnji džabalebaroš

>
adi sarajlic 202

Adi Sarajlić: To sto je Edo oženio nebošnjakinu...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...