Kategorije

Prvi Warm Festival od 28. juna do 03. jula u Sarajevu

U organizaciji WARM Fondacije u Sarajevu će se od 28. juna do 03. jula održati prvi WARM Festival koji će na jednom mjestu okupiti reportere koji su izvještavali iz ratnih područja, umjetnike, istraživače i aktiviste koji se u svom svakodnevnom životu bave savremenih konfliktima. Festival će zvanično početi 28. juna, tačno 100 godina od atentata Gavrila Principa na austrijskog prijestolonasljednika Franza Ferdinanda, a u okviru programa održat će se i izložbe, filmske projekcije, prezentacije knjiga, akademske konferencije, kao i razne druge aktivnosti koje su u vezi za savremenim konfliktima.

WARM Festival 2014 poster

WARM je internacionalna Fondacija koja se bavi savremenim svjetskih konfliktima i koja je posvećena ratnom izvještavanju i ratnoj umjetnosti, kao i historiji te sjećanju na ratove. Fondacija je posvećena promociji nadolazećih mladih talenata i njihovoj edukaciji, a okuplja ljude sa zajedničkom strašću da “ispričaju priču sa izvrsnosti i integritetom“.

Pored Festivala, Fondacija trenutno radi i na aktivnostima otvaranja WARM Centra koji će biti mjesto okupljanja reportera, umjetnika i istraživača iz cijelog svijeta i mjesto na kojem će oni sarađivati. Centar će razviti edukativne programe te će sadržavati arhivu i prostor za istraživanje materijala koji su relevatni za međunarodne sukobe.

Više informacija o Fondaciji i Festivalu može se pronaći na http://www.warmfoundation.org/

Oznake:
<
FASTO_Zajednicka

Završena Univerzitetska sportska liga 2014

>
Screen Shot 2014-06-24 at 12.45.44

Pogledajte taktike nogometnih ekipa na Svjetskom prvenstvu

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...