Kategorije

Prvi Festival kulture Bosne i Hercegovine

U ponedjeljak, 12.5. u Hotelu Hollywood s početkom u 11 sati bit će održana press konferencija povodom prvog Festivala kulture Bosne i Hercegovine.

Festival pod sloganom „Ujedinjena srca“ će biti održan 17. maja u dvorani „Mirza Delibašić“ zajedno s posebnom promocijom kulturne tradicije oko 40 zemalja svijeta, na platou Skenderije. Festival kulture Bosne i Hercegovine je događaj koji će se održavati jednom godišnje i objedinjuje sve bosanskohercegovačke kulture, s posebnim osvrtom na kulture tri konstitutivna naroda. Organizatori festivala su Bosna Sema Obrazovne institucije.

Glavni program Festivala kulture Bosne i Hercegovine će početi u 19 sati u dvorani „Mirza Delibašić“. Festival će na jednom mjestu okupiti i predstaviti historijsko nasljeđe kultura Bosne i Hercegovine. Voditelj Festivala kulture Bosne i Hercegovine će biti uspješni bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić.

Propratni program Festivala kulture počet će u 16 sati prijateljskom fudbalskom utakmicom veterana na čelu sa fudbalskim zvijezdama Bosne i Hercegovine i Turske, Elvira Bolića i Hakan Şüküra.

Ovaj festival pokazat će svoju važnost i veličinu promocijom tradicionalnih kultura i običaja oko 40 zemalja svijeta na platou Skenderije u 17 sati. Promocije zemalja vršit će učenici Bosna Sema Obrazovnih institucija koji su porijeklom iz zemalja koje predstavljaju. Ovaj program posjetit će brojne društveno-političke ličnosti, ambasadori, te ministri i načelnici.

MISIJA PROJEKTA: Misija Festivala kulture je predstaviti Bosnu i Hercegovinu i njenu bogatu tradiciju i kulturu kroz simbol ujedinjenih srca.

VIZIJA PROJEKTA: Naša vizija je da Festival kulture postane mjesto ujedinjenja kulturoloških razlika i tradicija na području Bosne i Hercegovine, kako bi predstavnici svih kultura mogli upoznati druge i primijetiti sličnosti koje ih povezuju.

<
zxszczx

Nova Youtube senzacija – poslušajte je!

>
sf2IMG_0876

Večeras drugo polufinale Evrovizije 2014

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...