Kategorije

Prvi BH hip-hop mjuzikl „Promjena“

Počele su pripreme za prvi bh hip-hop mjuzikl koji se realizuje uz saradnju Sarajevskog ratnog teatra i Udruženja „Scena“. U projektu  je angažovan veliki broj učesnika. Uz glumačku ekipu koju čine Admir Šehović, Davor Golubović, Elma Juković,  Ena Kurtalić, Sanjin Arnautović, Edin Avdagić, Nina Đogo i Davor Sabo na sceni  će  se naći četrnest plesača i grupa muzičara.

IMG_9590

Koreograf predstave je Željko Božić  koji je sa svojim koreografijama  osvojio približno sto titula na festivalima i takmičenjima. Organizacija IDO (international dance organization) ga je proglasila za koreografa godine i tako je ušao u njihov Hall of fame. Kao pedagog na području hip hopa gostovao je u 15 evropskih zemalja. Također, održavao je radionice za Mess dance company u Sarajevu.

IMG_9694

Na kastingu je izabrano 11 plesača. Plesnu postavu čine Ada Kogovšek, Andreja Vakselj, Anisa Kete, Matej Bedić, Miljan Nojić i Nan Jordan iz Slovenije  te mladi sarajevski plesači  Dženita Hasečić, Tarik Osmančević, Benjamin Zametica i Faris Dizdarević uz podršku b-boyeva Osmana Kupusa, Ademira Erduza i Benjamina Brankovića. Pored njih na sceni će nastupiti bh beatboxer Adnan Pacoli uz muzičku pratnju Timura Abaspahić na gitari i  Almira Spahića na harmonici.

IMG_9657

Muziku za predstavu radili su Adnan Hodžić i  Amar (Kapo ) Berbić  dok je za tekstove zadužen Admir Čular Gaggo iz hip-hop sastava Strava škola.

Za vizuleni identitet predstave zadužen je Admir Šljivnjak student likovne Akademije u Sarajevu.

Hip-hop mjuzikl u BiH je autorski projekat Admira Crvčanina koji potpisuje scenario i režiju dok je producentica projekta Amira Kudumović.

Premijera je zakazana za 18. april 2014., nakon čega slijedi i prva repriza 19. aprila.

<
unnamed (4)

Još sedam dana do početka Grimizne kugle

>
google2

Google želi promijeniti svijet!

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...