Kategorije

Promovisana “Knjiga jednog manje“ autorice Muamere Činjarević

Foto by: Damir Hajdarbašić

Udruženje samohranih roditelja “Jedan manje – One less” u ponedjeljak, 13. aprila obilježilo je drugu godišnjicu rada. Pored prezentacije dosad realiziranih projekata, predstavljene su i buduće aktivnosti, a ovom prilikom promovisana je i “Knjiga jednog manje“ čija je autorica predsjednica i osnivačica Udruženja, Muamera Činjarević.

IMG_2934

Knjiga u prvom dijelu sačinjava izvještaj dosadašnjeg rada i plan rada za budućnost, dok se u drugom dijelu nalaze ispovijesti pojedinaca, djece i staratelja, koje su zabilježene tokom izrade studije. “Glavni ciljevi u narednom periodu bit će nam registracija udruženja na federalnom nivou te kreiranje novog pravnog lica, Centra za jednoroditeljstvo, koji će biti mjesto susreta svih samohranih roditelja“, istakla je Muamera Činjarević te dodala da se nada da će nadležne institucije pružiti veću podršku Udruženju u budućnosti.

IMG_2926

Udruženje je ovom prilikom uručilo zahvalnice prijateljima i partnerima koji su svesrdno pomogli rad u protekle dvije godine, te je izražena nada da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti.

Više o Udruženje samohranih roditelja “Jedan manje – One less” možete pronaći na www.usr.ba.

<
Palestinians Chronicles (7)

Izložba fotografija “Palestinske Priče“ autora Davida...

>
Screen Shot 2015-04-17 at 14.49.05

Nikola Đuričko, Zenit Đozić i Almir Kurt Kugla u novim...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...