Kategorije

Proljetna turneja mjuzikla “DJ Šampinjon: Vrh svijeta”

Prvi i još uvijek jedini bh autorski mjuzikl za djecu „DJ Šampinjon: Vrh svijeta“ počinje proljetnu turneju tokom koje će mališani i njihovi roditelji širom BiH moći da uživaju u predstavi koja je dobila sjajne kritike i izazvala veliku pažnju.

Pod pokroviteljstvom BH Telecoma, vesela družina putuje u Travnik, Zenicu, Kakanj, Bugojno, Srebrenik, Tuzlu, Brčko, Banja Luku, Mostar, Stolac i, na kraju, slavi završetak školske godine sa publikom u Sarajevu. U nekim od pobrojanih gradova publika nikad prije nije imala priliku pogledati mjuzikl, što ovu turneju čini još zanimljivijom.

Prvo druženje zakazano je za nedjelju 22.marta od 18h u Centru za kulturu Travnik u okviru manifestacije „Dani Općine Travnik“. Ulaznice po cijeni od 7KM mogu se nabaviti na blagajni Centra.

Već narednog vikenda družimo se u Zenici i Kaknju: 28.marta pjevamo i plešemo sa publikom zeničkog Bosanskog narodnog pozorišta, a u nedjelju 29.marta smo u Centru za kulturu Kakanj.

DJ Sampinjon Vrh svijeta Tour 2015

Reditelj i autor predstave Muharem Vojniković tumači četiri uloge u mjuziklu (Lord Patlidžanius, Medo, Voz, Vodocijep), DJ Šampinjon je Tina Dervišević, Sarfu Sarfandžanija igra Elmir Krivalić, a u dvostrukoj ulozi Pčelice i Dobre vile je Mirela Lela Laković.

Otkrijte kako će naša komična družina spasiti planetu od nestanka vode, pridružite nam se na putu do vrha svijeta uz vesele songove u čijem nastajanju su učestvovali brojni poznati bh muzičari i producenti: Alan Omerović, Dino Šaran, Nedim Babović, Dubioza kolektiv…

Novosti pratite na Facebook stranici

RASPORED TURNEJE:

22.3. Centar za kulturu Travnik

28.3. Bosansko narodno pozorište Zenica

29.3. Centar za kulturu Kakanj

18.4. Bosanski kulturni centar Tuzla

19.4. Centar za kulturu Srebrenik

9.5. Dom kulture Brčko

10.5. KSC Bugojno

16.5. SD Obilićevo Banja Luka

6.6. HD Herceg Stjepan Kosača Mostar

7.6. Školska dvorana Stolac

13.6. BKC Sarajevo

 

Sve izvedbe počinju u 18h, cijena ulaznice 7KM.

Oznake:
<
emina nejmacka

Stonoteniserka Emina Hadžiahmetović na turniru u Bremenu

>
Detroit_Downtown_Sports_Zone_2013

Gradovi koji vam plaćaju da živite u njima

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...