Kategorije

Prijave za SARAJEVO GRAND PRIX 2014

Pripremite svoja bicikla, podmažite lance i pripremite se za najveću biciklističku utrku u Bosni i Hercegovini. Sarajevo Grand Prix 2014 održat će se 22.juna sa startom u Istočnom Sarajevu odakle će se biciklisti zaputiti prema opštini Novo Sarajevo, dalje u Vogošću, Ilijaš, Visoko, Kiseljak, Ilidžu, Hadžiće, Trnovo, Istočna Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, opštinu Centar i završava se u opštini Stari Grad. Cilj je planiran ispred Vijeća Ministara  u Sarajevu. Bit će formirano više grupa, vožnja rekreativaca, VIP gostiju, ali i takmičarski dio.

Staza koju biciklisti prelaze duga je cca 140 kilometara. A tokom cijele vožnje kroz gradove i opštine, bit će obezbjeđena policijska pratnja kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Sve se dešava u organizaciji Fondacije “Sarajevo srce Europe”. Svi koji žele mogu da se prijave na OVDJE.

Sve učesnike očekuju vrijedne nagrade, a prisutni će moći voziti bicikl sa prijašnjim pobjednicima Tour de France-a. Prestižna biciklistička utrka Tour de France dala je oficijelnu podršku Sarajevo Grand Prix-u.

Snimljen je i promo video u kojem zaštitno lice Sarajevo Grand Prix-a, Dino Merlin zajedno sa Claudiom de Carvahlo, svjetskom prvakinjom u biciklizmu, pozivaju sve da dođu i budu dio velikog društveno sportskog događaja.

Svoj dolazak na utrku je potvrdio je i direktor Tour de France g. Christian Prudhomme te najuspješniji bivši prvaci ove prestižne biciklističke utrke. Predsjednik Europske biciklističke federacije će također biti u Sarajevu.

Dužina utrke iznosit će 140 km kroz 14 općina u okolici Sarajeva. SGP je dio inicijative pod nazivom Sarajevo Srce Europe, tačnije sedam ambasada EU, i sve to kako bi se obilježilo 100 godina od početka Prvog svjetskog rata.

Sarajevo Grand Prix ima punu podršku Tour de France, Fondacije Sarajevo Srce Europe, ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, NJ.E. gospodina Rolanda Gillesa.

Oznake:
<
b_140528142

Poslušajte najavni singl Malog Magacin Kabarea

>
Screen Shot 2014-06-03 at 19.41.07

Adidas službeno predstavio novi dres Zmajeva

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...