Kategorije

Prezentacija radionice „FAKAT DRAMA“

Teatarski program za mlade u Sartru nazvan FAKAT DRAMA ovoga mjeseca završava svoju drugu intezivnu radionicu sa djecom iz nekoliko osnovnih škola u Sarajevu.

S obzirom da mjesec mart obilježava dva bitna datuma za svijet pozorišta, Sartr će u petak, 28.03.2014. godine u 17.00h, kroz ovaj teatarski edukacijski program, obilježiti Svjetski dan pozorišta za mlade kao i Svjetski dan pozorišta, i to na FAKAT DRAMA način, prezentacijom druge intenzivne radionice sa mladima ovoga programa.

FD1

Ponukani željom da osvježe i intenziviraju kulturnu ponudu za djecu i mlade, u SARTR-u su uz pomoć British Council BiH odlučili otvoriti im prostor i način da se njihov glas čuje. Time ne samo da odgajaju novu teatarsku publiku, već i generaciju koja će biti sposobna dati kvalitetniji doprinos bh. društvu.

Radionice vode istaknute mlade glumice Amila Terzimehić, Ana-Mia Milić, Irma Alimanović Alihodžić, izvršna producentica SARTR-a i flautistkinja Sabina Šabić, koje su prošle godine boravile u Nottingham Playhouse pozorištu pod mentorstvom teatarskih pedagoginja iz Velike Britanije Sarah Stephenson i Allie Spencer, koje više od 10 godina vode teatarski program za djecu i mlade pri teatru Nottingham Playhouse u Nottingham-u.

FD3

Program je obuhvatio dvije intenzivne radionice održane u Sartru protekla dva mjeseca, 5 jednodnevnih radionica u osnovnim školama Musa Ćazim Ćatić, Deseta O.Š., Hrasno, Osman Nuri Hadžić i Pofalići.

Mladi polaznici su kroz intenzivane radionice upoznali mnoge pozorišne vještine, mnoge profesionalce iz svijeta pozorišta poput Asje Krsmanović, Nermina Hamzagića i Vedrane Seksan te kroz rad na pozorišnoj sceni osjetili magiju pozorišta Sartr. Rad polaznika bazirao se na uvijek aktuelnu temu klasičnog djela komedije – Molièreovog Tartifa.

FD2

Oznake:
<
IHN SPT 250314-47

Kad se na Old Trafford-u pjeva… Edin...

>
tmnt

Megan Fox u novom filmu Ninja kornjače

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...