Kategorije

Prezentacija hip-hop radionice „NEXT LEVEL“ Jam session u SARTR-u

U petak, 26. septembra u 19h publika Sarajevskog ratnog teatra će imati priliku prisustvovati prezentaciji hip-hop radionice „Next Level“. Prezentacija će biti izvedena kroz jam session u kojem će učestvovati MC Mahogany Jones, DJ Mista-B, Deena “SnapShot” Clemente, Wandee “WandeePop” Candelario, DJ Plain View, Jelena Milušić, Faruk Jahić aka Aki the Drum, Kontra, Billain, DJ Zlijay, DJ Merakoon, Glitter Decadence i dvadeset plesača plesnih klubova Dance Development Centre, Fresh Generation i Just Dance!

Ulaz na prezentaciju je slobodan.

feelinit

Uz pomoć hip hop muzike i plesa, Next Level gaji međukulturalne kreativne izričaje i razmjenu u raznolikim i ugroženim zajednicama. Next Level radi na promociji razumijevanja i pomirenja među ovom publikom, kao i podršci profesionalnog razvoja umjetnika u ovim zajednicama. Okuplja ljude i gaji veće razumijevanje kroz univerzalnost muzike kao oblika kreativnog samoizražavanja. Također nadograđuje historijsko naslijeđe Jazz ambasadora Vlade SAD, koji su počeli putovati svijetom 1950ih godina da bi uvezali ljude kroz muziku. Next Level je inicijativa koju je podržao Ured za obrazovanje i kulturu Vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u saradnji sa Katedrom za muziku Univerziteta North Carolina u Chapel Hillu.

Ovim projektom kreirana je serija programa razmjene u trajanju od tri sedmice u Indiji, Bangladešu, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Senegalu i Zimbabveu. Tokom razmjene, timovi MC-eva, DJ-eva, beatmaker-a i hip-hop plesača/ica izvode javne koncerte, interaktivne nastupe s lokalnim muzičarima, predavanja s demonstracijama, radionice i džem sešne s različitom publikom.

Next Level aktivnosti se fokusiraju na promociju pomirenja i interakciju sa mladima i ugroženim populacijama u područjima s malo ili nimalo pristupa američkoj hip-hop muzici. Ovi programi se također fokusiraju na muzičko poduzetništvo i program organizira radionice i diskusije o globalnom muzičkom biznisu i najboljim poslovnim praksama danas. Edukatori ovog programa su izabrani na osnovu umjetničkih kvaliteta i posvećenosti edukaciji i kulturnoj angažiranosti kroz otvorene konkurse. Pripreme za prezentaciju su trajale u periodu od osam dana u prostorijama SARTR-a.

danceclass_day1

 

Oznake:
<
10687188_908295492518558_4465604915007402940_n

Amra Silajdžić na naslovnici Magazina Azra interesantna i...

>
frisell-bill

Dobitnik Grammyja – Bill Frisell premijerno u

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...