Kategorije

Poslušajte kako zvuče svjetski božićno-novogodišnjihi hitovi na našem jeziku

Predstavljamo vam pjesmu i video “Sve što želim sada za poklon si ti” (orig. All I Want For Christmas is You by Mariah Carey), single sa prvog studijskog albuma “Xmas special ‘15” u izvođenju učenika “Basics” škole. Vrijedno su radili na prevođenju 7 najpoznatijih svjetskih božićno-novogodišnjih hitova kako bi ih otpjevali po prvi put na našem jeziku i time u potpunosti uljepšali predstojeće radosne praznike, a osma pjesma na ovom izdanju je autorska pjesma „Vrijeme želja“, autora Đorđa Jovančića.

Ovaj video predstavljaju pred koncert i promociju navedenog CD-a. Koncert i promocija će se održati 22.12. u 20h u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo kada  pripremaju mnoštvo prazničnog raspoloženja.

Bitno je istaknuti da je ovo prva kompilacija takvog sadržaja da su najpoznatiji hitovi prepjevani na naše jezike. Uz prepjevanu pjesmu „All I Want For Christmas is You“ naći će se i pjesme poput: „Santa Claus is comin’ to town“, „Last Christmas“ i sl.

Svi ljubitelji prazničnih pjesama moći će ovo izdanje nakon 22.12. imati u svojoj kolekciji. Prevode teksta i adaptaciju potpisuje Đorđe Jovančić koji je i muzički producent na ovom projektu, a velika zahvalnost pripada i profesorici pjevanja Jeleni Radović i profesorici klavira Mariji Stevanović.  Pjesme su snimane u novembaru & decembaru 2014. godine u studiju „Basics“, u produkciji „Basics“. Dizajn omota i kompletan video materijal potpisuje Marko Jovančić.

U izvođenju pjesama učestvovali su učenici Basics škole pjevanja i klavira: Ana Jovančić, Tamara Malidžan, Maja Buha, Sara Stojanović, Alma Agić, Tea Senić, Marija Ninković, Božana Ždrale, Valentina Krnojelac, Andrea Samouković, Una Bjelica, Anja Regoje, Sara Govedarica, Sara Zubić, Aleksandra Cinco, Haris Begović, Nedim Begović i Danis Begović.

Oznake:
<
Undiplomatic_Art

MESS – Undiplomatic art i ove godine povezuje...

>
DSC_0019

“A onda, odjeknuo je onaj hitac u Sarajevu…: Prvi...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...