Kategorije

Posao.ba & Alma-Ras na prvom Business café-u ovoj godini

Nakon šest uspješno organiziranih evenata koji promoviraju uspješne bh. poslovne priče i inspiriraju poduzetnike, menadžere i one koji to žele postati, agencija Global Market Solutions s ponosom najavljuje nastavak promoviranja uspjeha bh. poduzetnika na eventu Business café. Prvi Business café u 2015. godini bit će održan u četvrtak, 7.5.2015. godine u Atrium sali hotela Europe s početkom u 18:00 sati.

Prisutne će ovog puta motivirati put do uspjeha Edina Mehića, osnivača vodećeg portala za zapošljavanje u BiH – posao.ba, te uspješna priča gospodina Đemala Memagića, osnivača i menadžera kompanije koja je lider u proizvodnji i prodaji finog rublja u BiH – ALMA-RAS.

S našim govornicima razgovarat ćemo o njihovim životnim prekretnicama – onome što ih se podstaklo da se bave poduzetništvom. Bez obzira na to što djeluju u potpuno različitim industrijama, ono što je zajedničko našim govornicima je jasna vizija, naporan rad i trnovit put do uspjeha.

Gospodin Edin Mehić, direktor kompanije „Kolektiv“ u okviru koje posluje portal posao.ba, kroz život je radio različite poslove: čišćenje, utovar i istovar brodova, prodaja na pijaci, a neposredno nakon što je upisao fakultet osniva i prvu firmu. Zahvaljujući sposobnosti da prepozna tržišnu potrebu i potencijal, gospodin Mehić osniva prvi poslovni portal u BiH što čini da BiH počne pratiti svjetske trendove u postojanju online berzi rada. Gospodin Mehić, zajedno sa par prijatelja, trenutno radi na pokretanju centra za poduzetništvo.

S druge strane, gospodin Đemal Memagić radio je u komunalnom preduzeću „OLA“, a nakon toga osnovao je i svoju molersku firmu. Spletom okolnosti po završetku rata odlazi u tekstilnu industriju kada otvara kompaniju ALMA-RAS, a uporedo s radom u kompaniji od 2012. godine obnaša funkciju načelnika općine Olovo. Gospodin Memagić poznat je kao jedini načelnik u BiH i regionu koji za svoj rad ne prima platu – on svoju platu načelnika poklanja učenicima i studentima iz općine Olovo u vidu stipendija za podsticanje njihovog obrazovanja.

Vjerujemo da će upravo ove priče pomoći onima koji su trenutno na raskrsnici svoje karijere da odaberu pravi put i usude se naporno raditi na ostvarenju svojih ciljeva.

Ulaz na Business café je slobodan uz obaveznu prijavu dolaska zbog ograničenog broja mjesta. Zainteresirani mogu poslati svoje prijave na e-mail: info@gms.ba.

Oznake:
<
Evolucija1

Kritična masa u Sarajevu

>
IMG_0181

34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo svečano zatvoren

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...