Kategorije

Podržimo izgradnju banke koštane srži

Ovo je ogromna šansa da mi u Bosni i Hercegovini konačno damo nadu za život. Ovo je put da Bosna i Hercegovina pristupi europskim i svjetskim asocijacijama Banaka koštane srži –Eurotransplantu. Zato Vas molimo da svi zajedno pokažemo ono naše največe i najjače bosanskohercegovačko srce. Pokažimo onu našu dušu koju imaju i naši Zmajevi, jer na ovaj način uz njihovu veliku pomoć, uz našeg Džeku, Pjanića, Ibiševića i ostale, pobijedimo kao što ćemo pobijediti u Brazilu.

Molimo Vas , uključimo se svi zajedno i gradimo ovu našu jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu.

U saradnji sa Nogometnim-fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, koji je partner Banke koštane srži organizuje se velika manifestacija

“ ZMAJEVI GRADE BANKU KOŠTANE SRŽI “

Pokrovitelji ove manifestacije su gosp. Asima Osim , gosp.Ivica Osim i Fudbalski –nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Manifestacija će se održati 18.05.2014.god. od 14.00 do 18.00 sati u Hotelu Ilidža Terme. i predviđena je kao kontakt emisija uživo , koja će trajati četiri sata, uz kontakt telefone poznatih ličnosti i gostiju sa gledaocima.

Gosti će biti BH reprezentativci, predstavnici institucija sistema, vjerski velikodostojnici, privrednici u javnom i privatnom sektoru, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici medijskih kuća i estradne zvijezde.

Uz bogat zabavni program, organizirat će se tombola i aukcija.

Ukoliko želite. donaciju možete uplatiti na naš žiro račun ili je dati na samoj manifestaciji .Iznos donacije nije određen, Vi sami procijenite shodno Vašim mogučnoatima.

NVO MALA je pokrenula projekat formiranja Banke koštane srži u Bosni i Hercegovini.Ovo je trenutno najznačajniji projekat u državi jer će njegovom realizacijom naši sugrađani oboljeli od leukemije , dobiti priliku za izlječenje.Projekat su podržale sve institucije sistema, vjerski velikodostojnici, privrednici u javnom i privatnom sektoru i građani Bosne i Hercegovine.Sa Federalnim ministarstvom zdravstva je potpisan Sporazum o saradnji na realizaciji projekta.Sa Zakladom Ana Rukavina je potpisan Sporazum o saradnji koji će omogučiti zajedničke projektne aktivnosti.Ambasadori ovog projekta su : predhodni Reis Mustafa Efendija Cerć, Vinko Kardinal Puljić, Vladika Grigorije, Ivica Osim, Alija Behmen, Ibrahim Hadžibajrić, Hamdo Katica, Edhem Pašukan, Amina Deljković, Jasmila Žbanić,Damir Hadžić,Željko Komšić.

Iz NVO Mala poručuju: “Naš cilj je da skupimo što veći broj potencijalnih donatora krvi i da obezbijedimo sredstva za tipizacije, te da i BH Banka koštane srži uđe u europske i svjetske asocijacije Banaka koštane srži, što je za naše pacijente spas, jer bi u tom slučaju transplantacija koštane srži umjesto 350.000,00 Eura koštala 50.00,00 Eura i finansiralo bi je većinom naše zdravstvo. Cijena jedne tipizacije je 400 Eura a mi moramo tipizirati 1500 uzoraka da bi se naša Banka koštane srži mogla priključiti europskim i svjetskim bankama. Zato se moramo angažovati da obezbjedimo potrebna sredstva. . Samo u saradnji svih institucija sistema i privrednika, možemo ostvariti ovaj plemeniti i humani cilj za naše oboljele sugrađane”.

Oznake:
<
b_2505_djokovic01

Novak Đoković u zanimljivoj reklami: Put za Roland Garros...

>
1966785_10202814165847457_8921302805626757494_n

Građani BiH nesebično nude pomoć

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...