Kategorije

Počele prijave za kamp za golmane koji podržava i Zdravko Čolić

Počele su prijave za Drugi međunarodni kamp za nogometne golmane koji će biti održan u Sarajevu od 2. do 5. avgusta. Međunarodni kamp fudbalskih golmana otvoren je za sve buduće fudbalske golmane, dječake i djevojčice, uzrasta od 9 godina, koji mogu participirati.
Tokom  četiri dana trajanja kampa mladi golmani usavršavat će svoje sportske golmanske vještine  od pet trenera golmana, pod nadzorom Envera Lugušića, trenera našeg nacionalnog tima, Miloša Đurkovića, Ese Ibrahimovića i Mirsada Karića. Također, polaznicima kampa ovaj put na raspolaganju će biti i stručnjak za kondiciju i fitness prof. dr. Lejla Šebić, koja će sa učesnicima trenirati na “Bijeloj tabiji”.

Zainteresovana djeca i roditelji za učešće u kampu mogu se prijavljivati  do 15.jula a sve dodatne informacije i više o prijavama zainteresirani mogu saznati na linku OVDJE.

Važno je naglasiti da se kamp ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke, a podršku organizatoru, agenciji “Management&Promotion Team” su pružili i kapiten reprezentacije Edin Džeko, Asmir Begović, Slobodan Čobo Janjuš i mnogi drugi sportisti.

Drugi međunarodni kamp za nogometne golmane podržala je i velika regionalna muzička zvijezda Zdravko Čolić, koji je svojevremno slovio kao jedan od najpresprektivnijih golmana u Jugoslaviji, a trenirao je u omladinskom pogonu Željezničara.

cola lopta1

“Divno je da se rade ovakvi projekti. Dosta pratim nogomet i drago mi je da i u BiH postoji kamp golmana i što će se na njemu okupiti čuvari mreža iz cijelog regiona i Evrope. Odlična je stvar da se djeca sklone sa ulice i što vieš približe sportu. Kao dječak maštao sam da postanem golman i sam znam koliko to zahtjeva truda, znoja i odricanja. Život me je odveo od zelenog terena  mojoj drugoj velikoj ljubavi muzici, ali uvijek se rado sjećam treninga na Grbavici i utakmica. Bila su to lijepa vremena, a jedno vrijeme bio sam konkurencija legendarnom Slobodanu Janjušu Čobi” – kazao je Zdravko Čolić tokom razgovora sa Nijazom Šivšićem, organizatorom Drugog međunarodnog kampa za nogometne golmane.

Kamp nudi moderne metode treninga i inovativne edukacije s ciljem razvoja nogometnih golmanskih vještina do vrhunskih nivoa, što će rezultirati ostvarivanjem vrhunskih sportskih rezultata njegovih polaznika. Također, projekat ima za cilj promociju ljepote i turizma u BiH, te će tako polaznici imati organizirane izlete na kojima će se upoznati sa ljepotama i znamenitostima naše prelijepe Bosne i Hercegovine. Tako će posjetiti baščaršiju, sarajevsku Vijećnicu te piramide u Visokom.

Oznake: ,
<
Ljetni kamp 1

Ljetni kampovi Malog Magacin Kabarea

>
11535786_463693213792351_6785734572250625807_n

27 Zmajeva u prirodnoj veličini

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...