Kategorije

Otvoreno prvenstvo BiH u plivanju perajama i brzinskom ronjenju 2015

Treće Otvoreno pojedinačno i klupsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju perajama i brzinskom ronjenju, održat će se u nedjelju, 19. aprila 2015. godine na Olimpijskom bazenu Otoka sa početkom u 9 sati. Prvenstvo koje je otvoreno i za takmičare i takmičarke iz drugih država, održava se drugu godinu zaredom u Sarajevu u organizaciji Ronilačkog kluba Bosna.

RK Bosna (5)

Predsjednik Ronilačkog kluba Bosna, Hrvoje Gavrančić naveo je da će takmičari i takmičarke u muškoj i ženskoj konkurenciji nastupati u disciplinama 50m plivanje perajama veterani, 50m apnea, 100m plivanje perajama, 100m brzinsko ronjenje, 100m plivanje perajama, 400m plivanje perajama i štafeta 4x100m plivanje perajama. “Prošle godine na takmičenju je nastupilo više od 40 takmičara. Pored ekipa iz Bosne i Hercegovine također su učestvovali klubovi iz Hrvatske i Mađarske, a novost ove godine je kategorija veterana u kojoj mogu nastupati natjecatelji koji imaju više od 35 godina starosti“, rekao je Gavrančić te pozvao građane i građanke Sarajeva da u nedjelju posjete Olimpijski bazen Otoka i bolje se upoznaju sa plivanjem.

RK Bosna (4)

Svi zainteresovani takmičari i takmičarke prijaviti se mogu putem info@diving-bosna.com.ba ili sport@diving-bosna.com.ba te ujedno preuzeti i propozicije takmičenja.

RK Bosna (3)

Ronilački klub Bosna, koji djeluje pri Univerzitetskom sportskom društvu Bosna, osnovan je u Sarajevu 1997. godine. Klub trenutno broji više od 90 aktivnih članova i devet sekcija koje imaju intenzivnu aktivnost i veoma ambiciozne planove razvoja. Rad i razvoj kluba trenutno se odvijaju u skladu sa najmodernijim dostignućima iz ronilačkog segmenta.

RK Bosna (1)

Više informacija o Ronilačkom klubu Bosna moguće je pronaći na http://www.diving-bosna.com.ba/.

<
tf

7. Festival turskog filma

>
svenk_solas_banner-01

1. Festival srednjoškolskog kratkog filma „Švenk“

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...