Kategorije

Olimpijski februar

Udruženje „Dada DayCare“ u decembru organizuje bazar razmjene ski opreme u Sarajevu.

Bazar će se dešavati dva dana na dvije lokacije u Sarajevu. Prvi dan bazara je 14.12.2013. godine i održava se u holu zgrade Gimnazije Dobrinja na Dobrinji. Drugi dan bazara je 21.12.2013. godine i održava se maloj Sali KSC Ilidža na Ilidži. Za najmlađe biće obezbijeđen zabavni kutak na obje lokacije.

Pristupnica za učesnike bazara iznosi 5 KM. Jedan učesnik može unijeti maksimalno 4 para opreme.

Rezervacija mjesta se može izvršiti putem e meila:dada.bjelasnica@gmail.com.

Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena za realizaciju projekta “Olimpijski februar” koji je namijenjen djeci iz socijalno ugroženih kategorija Kantona Sarajevo uzrasta od 6 do 12 godina a koji između ostalog ima za cilj i obilježavanje 30-te godišnjice Sarajevske olimpijade. Projektom “Olimpijski februar” želimo i najmlađe sarajlije uključiti u zimske sportove, njihove roditelje podsjetiti na olimpijski duh Sarajeva, te barem jedan dan u godini omogućiti besplatan boravak na planini. Planirano je da tokom mjeseca februara, svaki dan vodimo po 30 djece iz socijalno ugroženih kategorija uzrasta od 6 do 12 godina, na jednodnevnu posjetu olimpijskom centru Igman/Bjelašnica uz 3 sata časova skijanja, predavanje o olimpijadi, topli obrok i nezaboravno druženje. Projektom je planirano obuhvatiti oko 900 djece iz svih osnovnih škola u Kantonu Sarajevo. Obzirom da do sada nismo prikupili dovoljan iznos sredstava za realizaciju cijelog projekta, organizacija bazara razmjene ski opreme je prilika da na jedinstven način pozovemo sve sarajlije ljubitelje zimskih sportova da na simboličan način učestvuju u realizaciji projekta “Olimpijski februar”. Oba dana bazara će trajati po 10 sati, sa podjelom satnice prema uzrastima radi izbjegavanja gužve, kako slijedi:

• 0 – 12 godina 9 – 12 h

• 12 – 18 godina 12 – 15 h

• 18 i više godina 15 – 19 h

Osnovni cilj našeg udruženja je između ostalog i promocija zdravih životnih navika i podrška roditeljima i djeci u razvoju istih.

 

Oznake:
<
Coca-Cola_Holiday_market-4

Od 12.12.2013. do 14.01.2014. u Sarajevu 3. Coca-Cola...

>
Samsung_EyesontheRoadapp_News

Nova Samsung aplikacija za sigurnu vožnju

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...