Kategorije

Održana utrka “Avaz Twist Runnning 2015”

Čeh Pavel Holec i Banjalučanka Vladana Gavranović pobjednici su pete utrke vertikalnog maratona “Avaz Twist Running 2014.”, koja je održana u Sarajevu u vertikalnom maratonu.

Pobjednik Holec se na vrh “Avazovog” tornja popeo za četiri minute i 25 sekundi. Drugoplasirani Sanel Đuliman iz Jablanice zaostao je svega sekundu i pol (4:26 minute), a trećeplasirani Džemal Jašarević iz Sarajeva 17 sekunde (4:42).

Utrka 2

Vladana Gavranović, koja pobijedila u ovoj utrci 2012. godine, slavila u vremenu pet minuta i četiri sekunde. Drugoplasirana je bila Nikolina Šustić iz Splita, koja je za pobjednicom zaostala 18 sekundi (5:22 minute). Treće mjesto zauzela je također Sarajka Adela Čomor, koja je na cilj stigla za pet minuta i 50 sekundi.

Utrka 4

“Na ovogodišnjem “Avaz Twist Runningu” učestvovalo je više od 200 iz četiri države, Češke, Austrije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Čestitke pobjednicima, a veliko hvala i selektoru nogometne reprezentacije Mehmedu Baždareviću na dolasku” - kazao je Almir Sokolović, predsjednik Organizacionog odbora utrke.

Utrka 9

Organizirana je i dječija utrka, a pobjednik je 12-godišnji Irfan Hisemi iz OŠ “Džemaludin Čaušević”, koji je osvojio mobitel.

Utrka 1

U utrci novinara i humanih zvijezda prvo mjesto osvojio je kamerman na televiziji N1 Adis Hurem, koji je također dobio mobitel.

Utrka 5

Podršku ovoj utrci dao je i selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević te njegov saradnik Francuz Stefan Žili (Stephane Gilli).

Organizator vertikalnog maratona, jedinstvenog u regionu, je kompanija “Avaz roto press”.

Oznake:
<
Avaz Tower Running11

“Avaz Twist Running 2015” sa više od 200...

>
SGP1

Danas drugi Sarajevo Grand Prix i obaranje Guinnissovog...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...