Kategorije

Održana prva IT Health Care Days 2016 konferencija

Inovativan pristup IT rješenjima u zdravstvu te izmjena zakonskih regulativa osnova supozitivnih promjena u svakodnevnom liječenju pacijenata zaključci su sinoć završene IT Health Care Days 2016 konferencije. Na konferenciji koju su pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva zajednički organizovale bh. kompanija medIT, regionalni lider u oblasti primjene ICT poslovnih rješenja u zdravstvu, te udruženje HL7 BiH, prisutni IT stručnjaci iz zdravstvenog sektora govorili su o temama i projektima kao što su eKarton, eRecept, eUsluge, izazovi uspostavljanja ICT mreža, legislativa i privatnost u eZdravstvu te školovanje IT stručnjaka u zdravstvu.

medit-konferencija-it-health-care-days-2016-011

Prva IT Health Care Days 2016 konferencija pokazala se kao zaista dobra odluka jer smo u prisustvu značajnog broja IT stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i regiona imali priliku sagledati trenutnu situaciju i vidjeti kamo naše struka ide. Zajednički zaključak je da su inovacije ono što pokreće našu struku i da svi zajedno, kompanije, ustanove, zavodi, bolnice, ali i vlast moramo biti hrabri da krenemo sa projektima koji će u zdravstveni sektor donijeti promjene i koji će modernizovati proces rada i odnos prema pacijentima“, istakao je direktor kompanije medIT, Samir Dedović.

medit-konferencija-it-health-care-days-2016-3

IT administrator Opće bolnice prim. dr. Abdulah Nakaš, Amil Đulić, kao još jedan zaključak naveo je potrebu za mijenjanjem određenih zakonskih regulativa. “Konferencija nam je dala priliku da predstavimo sve probleme sa kojima se susrećemo prilikom implementacije naših projekata. Kroz nekoliko panel diskusija došli smo do zaključka da je pojedine zakone potrebno izmijeniti i da prilikom implementacije projekata sve strane uključene u procese moraju pokazati određenu dozu fleksibilnosti“, rekao je Đulić te dodao da je veoma bitno što su na konferenciji učestvovali i predstavnici vlasti koji su tako imali priliku bolje se upoznati sa onim što rade IT stručnjaci u zdravstvu.

15590068_10210667492940533_1082923234598571672_n

Organizator konferencije kompanija medIT d.o.o. Sarajevo domaći je lider u oblasti primjene ICT poslovnih rješenja u oblasti medicine. Pored primjene provjerenih i dokazanih “Agfa“ i “T-System“ ICT rješenja (evropski i svjetski lider u implementacijama i integracijama zdravstvenih IT rješenja), medIT d.o.o. nudi i rješenja iz sopstvenog razvoja. Proizvodima iz svog portfelja medIT pomaže zdravstvenim ustanovama i organizacionim sistemima zdravstva da izvrše redizajn poslovnih procesa i time uspostave nove vrijednosti poslovanja na lakši i jednostavniji način, uz istovremeno smanjenje troškova kroz racionalizaciju procesa i uvođenje online kontrolinga (iskorištenost ljudskih resursa, modaliteta, potrošnje materijala, lijekova). Pored Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog te Hercegovačko-neretvanskog kantona, medIT d.o.o. je proizvode iz svog portfelja implementirao i u Srbiji, Hrvatskoj, te na brojnim privatnim klinikama u BiH i regiji.

Oznake: ,
<
Angelina-and-brad

Da li smo neverbalno mogli predvidjeti razvod Angeline...

>
gallery_110795_11-1200x800

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...