Kategorije

Održana druga večer Nivea bh. Fashion Week Sarajevo

Druge večeri 33. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO obilježile su kolekcije vrijedne hvale. Cjelovečernji program započela je kreatorica Samra Menzilović Ćatić od koje se mnogo očekivalo.

Novi modeli za sezonu 2014./2015. sa potpisom ove kreatorice su nosivi modeli u okviru kojih dominiraju suknje do koljena i majica bez rukava sa printom karakterizirajući čist i jednostavan kroj. Samra je kao što se to od nje i očekivalo, napravila i pravi modni perfomans na sceni. Kao oružje provokacije upotrijebila je print kojim je željela podstaći javnost da potpuno ravnopravno prihvati ženu. Žena je jaka i stub porodice i ni u kom slučaju ne smije i ne želi biti diskriminisana – Samrina je poruka nove kolekcije što je publika prihvatila i nagradila gromoglasnim aplauzom.

Pažnju zvanica privukla je i kolekcija kreatorskog dvojca iz Kiseljaka – Lucija Vrcić & Maja Sabljić. Lude boje koje podsjećaju na napad devedesetih te autorizovana vizija uniformi iz Drugi svjetski rat, pokazali su da se kreativnost dizajnera ne može mjeriti jednom kolekcijom. Ocjena publike je da   čelnici izbora “Perwoll New Generation 2014.” takmičenja za mlade dizajnere, izabravši upravo Luciju Vrcić i Maju Sabljić kao drugoplasirane dizajnere ,nisu pogriješili te da će upravo ovaj dvojac modnoj sceni u BiH ponuditi sjajne i inovativne kolekcije, kombinacije krojeva, boja i tekstila.

Aida Vrabac Trnačević bivša misica BiH, a sada već uspješna i poznata kreatorica predstavila je kolekciju kojom odiše suptilna elegancija. Aida je pokazala zvanicama i koliko se još toga novog može uraditi od pastelnih nijansi.

Brend ove kreatorice DeeDee Sparrow važi za jedan od najbrže rastućih brendova današnjice, a za predstojeću sezonu najavio nam je izrazito ženstvenu jesen i bezvremensku profinjenost.

Nadina Kovač je pokazala kolekcija unikatnih haljina izrađenu prema visokim postulatima mode njegujući autorsko definisanje krojeva po kojima je njen brend Nadalina već dugo poznat. Linije kolekcije su nježne a silueta modela profinjena i vrlo elegantna.Tijelo nije u potpunosti pokriveno već je stvorena ravnoteža s ubačenim transparentnim dijelovima skupocjene svilene čipke.

Revijom dizajnera Marko Potkozarac –Feher, koji je pobjedio na takmičenju “Perwoll New Generation 2014.” , te obezbjedio sebi učešće na 33. NIVEA BH FASHION WEEKU besplatno, završena je druga večer najuticajnijeg bh. događaja.

Marko Feher Potkozarac je sa crnom bojom napravio pravi mali spektakl na sceni . Praveći dobar kompromis između avangardnog i komercijalnog, stvorio je i tržištno zanimljive modele upakovane u stajling koji besprekorno odgovara konceptu njegove vizije – odjevanju urbane populacije. Pouka je da od Fehera najbolje tek očekujemo!

Posljednje večeri 33. NIVE ABH FASHION WEEKA SARAJEVO bit će održana revija modnog dizajnera Istok Bratić, Svjetlane Vuković Cece, te VIP gošće iz Pariza, uspješne Brčanke Fadile Pamukčić Zečić alijas Anne Catherine Palmade.

Fadila Pamukčić Zečić će svečano zatvoriti 33. NIVEA BH FASHION WEEK svojom ekskluzivnom kolekcijom. Tim povodom u Domu oružanih snaga 4. 11. od 11,00 sati bit će postavljena i izložba unikatnih eksponata od tekstila koja će na specifičan način ukazati na značaj podjesećanja na zločine silovanja u BiH.

 

Oznake:
<
Jazz

Večeras počinje18. Jazz Fest!

>
press1

Cvitanušić i Jusko žele osvojiti sedam najvećih vrhova...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...