Kategorije

Održana deveta Maturantska Parada uz učešće 3000 maturanata i maturantica iz cijele BiH

Više od 3000 maturanata i maturantica danas su širom Bosne i Hercegovine učestvovali na najvećem maturantskom okupljanju, Maturantskoj paradi, koju devetu godinu zaredom organizuju Plesna akademija Romantik i Plesni klub Aster. Tačno u podne, maturanti i maturantice su plesali kadril uz muziku Johana Štrausa mlađeg, “Fledermauss-Quadrille“, te se tako pridružili svojim vršnjacima i vršnjakinjama koji su na 70 lokacija u 15 država Evrope također učestvovali u ovom sihroniziranom plesu. Paradu je u Sarajevu svojim riječima otvorio ministar kulture i sporta KS Samer Rešidat.

Naglašavajući činjenicu da širom Evrope 30 hiljada maturanata i maturantica učestvuje u ovom projektu, član organizacionog odbora, Vedran Marčeta, istakao je da su u Bosni i Hercegovini učešće uzeli još i Zenica, Travnik, Bugojno, Gacko i Bosansko Grahovo. “Već devetu godinu zaredom spajamo mlade ljude iz cijele Bosne i Hercegovine kroz ples, druženje i pozitivnu energiju. Posebno nam je drago što će svi učesnici i učesnice ovog projekta sa sobom u život ponijeti nova prijateljstva i znanja koja će ih učiniti bogatijim ljudima“, rekao je Marčeta te dodao da će se program Parade nastaviti večeras koncertom Tropico benda u Domu mladih.

Maturantska parada 2015 (2)

Navodeći svoju čast što pozdravlja budućnost Sarajeva i Bosne i Hercegovine, ministar kulture i sporta KS, Samer Rešidat, rekao je da vjeruje da upravo mladi ljudi mogu izgraditi ljepšu, humaniju i bogatiju Bosnu i Hercegovinu. “Danas ste Sarajevo povezali sa Evropom kroz ples, a sutra povežite Sarajevo i svoju Bosnu i Hercegovinu sa Evropom i svijetom kroz svoju inteligenciju i poslovne uspjehe“, istakao je Rešidat te poželio maturantima i maturanticama da ih muzika i ples vode i dalje kroz život.

Sarajevsko okupljanje maturanata i maturantica počelo je u 10 sati na trgu Alije Izetbegovića, odakle su učesnici i učesnice u koloni i uz karnevalsku muziku krenuli prema platou ispred BBI Centra gdje je održan glavni dio programa. “I ove godine smo dokazali da je ples univerzalni jezik koji povezuje ljude. Ovim projektom širimo pozitivnu energiju među mladim ljudima, a posebno nam je zadovoljstvo što ovoj populaciji šaljemo poruke zajedništva i prijateljstva koje ćeoni vjerujem slijediti u svojim životima“, naveo je predsjednik Plesne akademije Romantik i suorganizator Maturantske parade, Mladen Brekalo te dodao da je današnji događaj kulminacija tromjesečnih priprema, treninga i proba.

Maturantska parada 2015 (6)

Divno je biti dio ovako velikog projekta Posebno hvala organizatorima koji su nam omogučili da se družimo u protekla tri mjeseca i da se na jedan lijep način oprostimo od srednjoškolskih dana“, rekla je jedna od učesnica Maturantske parade.

Maturantska parada 2015 (5)

Oznake:
<
obama-potus-6-years

Obama oborio svjetski rekord, potvrdio Guinness

>
Sarajevo Inn Grunewald2

Bosanski restoran atrakcija u Berlinu

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...