Kategorije

NVO Altruista Svjetlo organizuje prodajnu izložbu ručno rađenih radova

NVO altruista „SVJETLO“, u saradnji sa kompanijom Mercatorom BH d.o.o., u povodu blagdana Bajram, organizira prodajnu izložbu ručno rađenih radova mladih s umanjenim sposobnostima, polaznika „ArT LiNe“ radionice.

Prodajna izložba pod nazivom „Šta je Bajram bez darova?“ održat će se u Mercator Centru Sarajevo, Ložionička 16, od 24. do 26. jula 2014. u terminu od 10:00 do 21:00 sat.

Polaznici „ArT LiNe“ kreativne radionice će na ovoj prodajnoj izložbi predstaviti slike od gipsanih figura, slike od sušenog cvijeća, ukrasne kutije od keramike i u decoupage tehnici, svilene marame, slike na staklu, ukrasne ramove,ukrasne šolje, svijećnjake, mirisne sapune, mirisne svijeće, kutije za nakit, magnete, ogrlice, čestitke i ručno bojane figure.

Plakat Izlozba Mercator

Prodajna izložba doprinosi boljoj socijalnoj uključenosti, a prodajom se obezbje]uju finansijska sredstva, koja omogućuju kontinuiradni rad „ArT LiNe“ radionice i naknade polaznicima.

Trenutno „ArT LiNe“ kreativna tvornica okuplja mlade s umanjenim sposobnostima, koji su naučili izrađivati ručne radove. Ove godine art radionica nije imala donatora, a u periodu januar – juni mjesec, 12 polaznika je ostvarilo 636 dolazaka i u kreativnoj radionici su proveli 2.538 sati rada. Da nema krativne radionice mladi ne bi bili socijalno uključeni, a da nema prihoda od prodaje ručno rađenih radova neizvjesno bi bilo postojanje kreativne radionice, jer njen rad nije sistemski sufinansiran.

NVO altruista „SVJETLO“ je u 2012. godini sa društveno odgovornom kompanijom Mercator BH d.o.o. potpisala Protokol o saradnji i do sada su održali ukupno šesnaest (16) izložbi ručno rađenih radova. Vrijednosti su vidljivi jer imaju obezbjeđen kontinuirani rad „ArT LiNe“ kreativne radionice i zadovoljne mlade koji zahvaljujući kupovinom radova od građana i afirmacijom tog rada kroz medije doživljavaju sretne trenutke.

NVO altruista „SVJETLO“ dobitnik je priznanja „Srebrena plaketa 2010.“ općine Novo Sarajevo i „Povelje sa grbom“ 2011. općine Centar.

Oznake:
<
adidas

VIDEO: Kada Beckham, Zidane, Bale i Lucas Moura igraju...

>
collasssge

Pogledajte fotografije sa ljetovanja poznatih

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...