Kategorije

Nevjerovatan snimak Pariza snimljen sa kamerom na leđima orla

Orao bjelorepan, ugrožena vrsta koja je prije više od 50 godina istrebljivana u Francuskoj, vinuo se u visine sa vrha Ajfelovog tornja i donio nam nevjerovatan snimak Pariza iz ptičje perspektive, načinjen sa Sony HDR-AZ1 Action Mini kamerom. Preletevši Senu, ovaj „akcioni“ heroj spustio se u zeleni vrt Trokadero. U centralnom djelu kvarta Šajo, čija istoimena palata sa širokim krilima od bijelog kamena obuhvata ovaj vrt, pernatog Parižanina dočekao je trener Žak Olivije Traver, kao i aplauz očarane publike.

Orao bjelorepan_Sony Action Cam Mini br. 4

Traver je na čelu neprofitne organizacije FREEDOM, koja ima za cilj ponovno naseljavanje orla bjelorepana u svoje prirodno stanište, u predjelu francuskih i švajcarskih Alpa. Ova organizacija nastoji da uz pomoć autentičnog video snimka, potpunije sagleda i razumije najbolje načine pripremanja terena za ponovno nastanjivanje orlova. Kao zvanični sponzor organizacije FREEDOM, kompanija Sony daje svoj doprinos očuvanju ove rijetke vrste.

Orao bjelorepan_Sony Action Cam Mini br. 2

Orao bjelorepan_Sony Action Cam Mini br. 3

Video je snimljen Sony HDR -AZ1 Action Mini kamerom koja je zahvaljujući malim dimenzijama i težini postavljena na orlova leđa, prilikom čega je zabilježen čitav let. Takođe, tehničke mogućnosti ove kamere nude punu HD rezoluciju snimka, dok prednosti korištenja Sony SteadyShotTM tehnologije, zajedno sa opcijom postavljanja GPS podataka na snimak, predstavljaju savršenu opremu za dobijanje neophodnog uvida kako bi svoje planove sproveli u djelo.

Orao bjelorepan_Sony Action Cam Mini br. 1

 

Oznake:
<
salon

Bh. predstavnici na 12. salonu stripa u Velesu

>
Screen Shot 2014-10-26 at 12.22.57

Ovo su vozila Hitne pomoći u Dubaiju

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...