Kategorije

Najnovije vijesti, talk show emisije, jutarnji program, kultura, sport i zabava, dokumentarni serijali – N1 počinje 30. oktobra

N1 prva regionalna dvadesetčetvorosatna news platforma i ekskluzivni CNN partner za region počinje sa emitovanjem programa 30. oktobra. Startanjem N1 TV kanala, istovremeno će biti pokrenuti i n1info.com news portal, kao i aplikacije za IOS, Android i Windows.

Pokretanjem N1 news platforme sa centrima u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu planiramo da podignemo visoko ljestvicu u sektoru produkcije vijesti, i da kao ekskluzivni CNN partner za region, krenemo u osvajanje regionalnog medijskog prostora. Naš cilj je ambiciozan, i idemo ka tome da vrlo brzo postanemo prvi izvor informisanja građana u cijelom regionu“, izjavila je Ivana Miković, direktorica N1.

DSC_2021

Svaki od tri centra imat će svoju uređivačku politiku, novinare, TV studio, web i mob platformu. Sva tri studija proizvodit će tri odvojena sadržaja koji će se spajati u jedan regionalni program kada su u pitanju informacije koje budu interesovale publiku u sve tri zemlje.

DSC_2156

Kao ekskluzivni partner CNN-a za region, N1 će biti u mogućnosti da emituje CNN program koji smatra relevantnim za gledaoce u regionu. Istovremeno ova saradnja omogućava CNN-u pristup izvještajima N1 reportera i N1 sadržajima iz cijelog regiona.

DSC_1898

U svom timu, N1 je okupio medijske profesionalce sa višegodišnjim iskustvom u domaćim i internacionalnim medijskim korporacijama. Među njima su Brent Sadler, nekadašnji novinar CNN-a, sada direktor uredničkog kolegijuma N1 i Zoran Stevanović, direktor programa za region, sa također dugogodišnjim iskustvom na CNN-u.

DSC_1938

„Drago nam je što će pokretanjem N1 region dobiti zanimljiv informativni program i time se pridružiti CNN mreži koju čini više od 1.100 partnera širom svijeta“, izjavio je Greg Bičman, potpredsjednik Sektora za program i partnerstva (Content and Partnerships), kompanije CNN International. „N1 će se, između ostalog, izdvojiti od konkurencije zahvaljujući iskustvu, bazi znanja i sadržaja koje ima CNN. Ovaj vrhunski spoj saradnje i iskustva ključ je naše strategije, koja podrazumijeva stvaranje obostrano korisnih odnosa sa širokim spektrom lokalnih i regionalnih news organizacija širom svijeta.“

DSC_1973

Na čelu sarajevskog N1 tima je Amir Zukić, direktor programa za Bosnu i Hercegovinu, urednik i voditelj političkog talk-show programa Pressing koji je istakao je da mu je izuzetno drago što ima priliku da radi sa vrhunskom ekipom novinara i urednika:

„Rad u N1 timu od svih nas je zahtjevao vrhunske vještine kako iz novinarstva tako i najsavremenijih tehnologija zahvaljujući kojima ćemo bez ikakve sumnje biti bliži našoj publici u cijelom regionu. Siguran sam da će naša ekipa za kratko vrijeme steći povjerenje gledalaca i da ćemo postati njihov ključni izvor informacija o najznačajnijim događajima u zemlji, regionu ali i svijetu”, izjavio je Amir Zukić.  U N1 timu su iproducentica Dnevnika Suzana Stambol, sa ekipom voditelja koju čine Darko Savić, Amir Krivošija i Merima Šemić, dok je producent redovnih vijesti N1 info Kenan Ćerimagić, čije će saradnice biti voditeljice Ajla Alihodžić i Nafisa Latić, dok će se u ulozi i producentice i prezenterice jutarnjeg programa Novi dan pojaviti Alma Dautbegović-Voloder.

Oznake:
<
Adnan Lugonic, Dragan Komadina i Senad Alihodzic

Knjiga “Antitijela-savremena bh. drama i Predstava

>
IMG_0066

Ko su učesnici 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo?

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...