Kategorije

Otvorena izložba “Najdražima dar za 8. mart”

NVO altruista „SVJETLO“ u saradnji sa kompanijom Mercator BiH d.o.o. u povodu Međunarodnog dana žena  organizira izložbu ručno rađenih radova nastalih u „ArT LiNe“ kreativnoj radionici. Prodajna izložba pod nazivom „ NAJDRAŽIMA DAR ZA 8.MART“ se održava u MC Mercator-Ložionička br.16, periodu od 06. do 08. marta u vremenu  od 10:00-21:00h.

IMG_8053

Organizacijom izložbe žele obilježiti Međunarodni praznik i afirmirati vrijednosti mladih s umanjenim sposobnostima. Oni vlastitim radom i trudom uz podršku građana i kompanije Mercator BiH d.o.o. žele obezbjediti finansijska sredstva  koja će im omogućiti kontinuiradni rad „ArT LiNe“ radionice i naknade polaznicima. Trenutno „ArT LiNe“ kreativna tvornica okuplja mlade s umanjenim sposobnostima, koji su naučili izrađivati ručne radove a u januaru i februaru mjesecu ostvarili su 240 dolazaka  i u kreativnoj radionici proveli 985 sati rada. Da nema krativne tvornice mladi ne bi bili socijalno uključeni, a da nema prihoda od prodaje ručno rađenih radova neizvjesno je bi bilo postojanje kreativne radionice jer njen rad nije sistemski sufinansiran. 

 

Na njihovoj prodajnoj izložbi  naći će se ručni radovi : ukrasne kutije od  keramike, svilene  marama,  slika na staklu, ukrasni ramovi, ukrasne šolje, svijećnjaci, mirisni sapuni, mirisne svijeće, kutije  za nakit, magneti, ogrlice, čestitke, ručno bojane figure, oslikani ekološki cekeri, docoupage fotrole za naočale.

IMG_8055

Izložba  „ NAJDRAŽIMA DAR ZA 8.MART“  je  humana kupovina unikatnih radova sa više vrijednosti: Dar za drage osobe, Dar za naše članove, Dar za samoodrživost art radionice .

<
fksinfo_stadion_05

Besplatan bežični pristup internetu na Olimpijskom...

>
collage

Ne znate šta kupiti za 8. MART – Backstage nudi...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...