Kategorije

Nagradno takmičenje za likovne umjetnike i umjetnice „Svi mi pripadamo Evropi“

U cilju dekoracije zidova u prostoru EU info centra, koji bi posjetiocima pružili ugodno vizuelno iskustvo i promovirali činjenicu da je BiH dio Evrope, EU info centar poziva sve studente likovne umjetnosti, akademske i slobodne umjetnike da predlože likovno rješenje za mural, učestvuju u nagradnom takmičenju i dobiju priliku da osvoje vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM.

U nagradnom takmičenju učestvuju svi umjetnici, građani BiH, koji do nedjelje 28.09.2014. na e-mail adresu info@euic.ba pošalju originalnokreativno rješenje na temu „Svi mi pripadamo Evropi“.

Autor(i) najboljeg idejnog rješenja će biti obavezni realizovati svoj prijedlog slikanjem murala u prostoru EU info centra, na adresi Skenderija 3a, Sarajevo, u roku od najviše 15 radnih dana. EU info centar će pokriti troškove materijala potrebnih za oslikavanje zidova na temelju pobjedničkog prijedloga.

Svaka potpuna prijava treba da sadrži:

Uredno popunjen prijavni obrazac i potpisanu izjavu;
Ilustracije tj. crteže ili fotografije dizajna ili grafičkog rješenja (do 15 ilustracija) dostavljene isključivo u digitalnom JPEG ili PDF formatu, rezolucije koja omogućava detaljan uvid u predloženi rad;
Tekstualni opis rada (u dužini od 50 do 150 riječi) koji treba da sadrži naziv djela, obrazloženje umjetničkog izražaja i poruke koju šalje likovni rad, te tehnički opis rada tj. likovne tehnike i medija koji će biti korišteni u realizaciji.
Prijavljeni radovi mogu biti zidno slikarstvo, grafiti, kolaž ili bilo koja druga kombinovana dvodimenzionalna tehnika koja se može aplicirati na zidove određene za oslikavanje. Prijava na takmičenje može biti individualna, od jednog umjetnika, ili zajednička – koju je pripremila grupa umjetnika. Jedan podnosilac prijave na takmičenje može prijaviti najviše tri kreativna prijedloga. Predloženi radovi mogu pokrivati cijelu površinu ili samo dio površine zidova.

Dimenzije dva zida postavljena u obliku slova „L“ koja su predmet oslikavanja su:

Lijevi zid: širina 396 cm x visina 344 cm; Desni zid: širina 660 cm x visina 344 cm.

Ispod ovog teksta nalaze se fotografije na kojima su predstavljeni navedeni zidovi. Dvoja vrata nisu predmet oslikavanja. Svi zainteresirani umjetnici mogu svaki radni dan od 9:00 do 17:30 (petkom do 16:30) posjetiti EU info centar, razgledati prostor i zidove koji će biti predmet oslikavanja.

Umjetnički rad će se ocjenjivati u odnosu na predstavljeni prijedlog, njegovu originalnost i sposobnost da se jasno pokaže tema koja promovira zajedništvo i povezanost BiH i EU, poput gradova BiH i Evrope i njihovih glavnih znamenitosti.

Dodatne informacije i pojašnjenja možete dobiti slanjem upita na email info@euic.ba.

_______________________________________________________________________

Oznake: ,
<
collage

Da li smo puni predrasuda

>
Screen Shot 2014-09-11 at 20.08.51

Društveni Salsa Klub El Paso i Plesna Akademija Romantik...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...