Kategorije

Na “Starom” najbolji svjetski skakači – Red Bull Cliff Diving prvenstvo

Stari most u Mostaru je bio domaćin brojnim takmičenjima u skokovima. Ove godine, 15. augusta, mostarski će dragulj ugostiti najbolje svjetske skakače i Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo.

U konkurenciji najatraktivnijih lokacija širom planete, grad na Neretvi je jedno od mjesta na kojima će se svjetska elita skakača u vodu boriti za titulu najboljeg.

Četrnaest najboljih svjetskih skakača u vodu, u subotu će skakati sa nadograđene platforme na Starom mostu, sa visine oko 27 metara, dostižući brzinu od 85 km/h u manje od tri sekunde.

Jedan od favorita za osvajanje titule je svakako Gary Hunt, aktuelni svjetski prvak u cliff divingu. Hunt skače u životnoj formi i vodeći je u ukupnom poretku prvenstva.

U ekskluzivnom intervjuu za bh. javnost, Hunt govori o svojim skakačkim počecima, prvenstvu, receptu za dobar skok i još ponečemu zanimljivom. Intervju pogledajte i poslušajte u videu, i čujte šta Hunt poručuje gledaocima u BiH i Mostaru.

Cliff diving, ili skok s litice, je slobodan pad koji prkosi gravitaciji, ispunjen zadivljujućim trikovima. Najbolji u ovom sportu izvode skokove s visine skoro trostruko veće od olimpijske skakaonice, bez zaštite.

Inače, tradicija skokova sa ovog mosta duga je 450 godina.

Oznake:
<
download

Aquarius Vils program avgust 2015

>
bafta_2015_maja_0

UK programi, predavači i mentori tokom 21. Sarajevo Film...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...