Kategorije

Na Evroviziji u Copenhagenu 37 zemalja

Eurosong i to 59-ti ove godine biće održan u Danskoj, Kopenhagenu, 6. i 8. maja polufinalne, te 10-og maja finalna večer Evrovizije. Svoje učešće potvrdilo je 37 zemalja, 17 zemalja će  predstavljati dame, 9 gospoda, a 11 zemalja dueti ili grupe. Muzička raznolikost i ove godine neće izostati, prema riječima organizatora, pjesme se kreću od veoma emotivnih balada uz klavir, preko plesnih izvedbi, čak i stepa.

Svaka Evrovizija ima svoju temu, moto, ove godine to je #JoinUs I organizatori planiraju više nego ikada uključiti gledatelje putem društvenih mreža i to na način da su već dobili hiljade video snimaka i očekuju mnogo više obožavatelja ovog takmičenja koji će plesati, pjevati, a sve to plasirati do organizatora putem društvenih mreža uz naznaku #JoinUs!!!

JoinUs_press_1

Od 1956. godine Evrovizijsko takmičenje spada među najgledanije programe na svijetu, u rangu Olimpijade ili recimo finala Lige Šampiona u nogometu. Preko 180 miliona gledatelja Evrope, Australije, Kine budu uz male ekrane tokom tri show-a. Ove godine show će biti emitovan po prvi put i na Novom Zelandu.

Ni ove godine Bosna i Hercegovina ne učestvuje na Evroviziji.

Oznake:
<
music i nojer3

Golmanski kamp koji podržava Manuel Neuer u Sarajevu od...

>
Fluid01

Fluid – dizajn forum: Grad i komunikacije, Cetinje 24-30....

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...