Kategorije

Mini koncert Hora Suncokreti oduševio publiku

U subotu, 1. novembra, Hor za male i mlade «Suncokreti» održao je mini koncert i prezentaciju dosadašnjeg rada u prepunoj sali Osnovne muzičke i baletske škole. Sa željom da se bave muzikom koja je primjerena uzrastu članova i članica hora, mališani starosti od 6 do 12 godina predstavili su se poznatim pjesmama «Djeca su vojska najjača» Ljubivoja Ršumovića, «Kad bi svi» Arsena Dedića, a publici su se posebno dopale autorske pjesme «Prijatelji» i «Pjesma Suncokreta».

«Dječija iskra i muzika koja promovira univerzalne ljudske vrijednosti pokazali su se kao spoj koji ne samo da nas je oduševio nego i iskreno ganuo i pokazao da ovakav rad sa djecom jeste pravi put u njihovom odgoju i razvijanju njihovih talenata jer oni zaista jesu budućnost», istakao je poslije koncerta Nedžad Merdžanović, jedan od osnivača hora. Kako ističe, posebna se pažnja posvećuje stvaranju autorske muzike sa djeci primjerenim tekstovima te je u tom smislu posebno izdvojio «Pjesmu Suncokreta» za koju je tekst napisao Hamdija Hamo Salihbegović, koja predstavlja himnu ovog Hora. «Kao što stih kaže «Prijateljstvo ruke širi, u tvom srcu nek zaživi kao pobjeda» i mi želimo da igrom, učenjem, muzikom, prijateljstvom i ljubavlju pobjedimo našu sivu i tešku svakodnevnicu. To je naša pobjeda, to je pobjeda Suncokreta!», poručio je Merdžanović.

Suncokreti 3

Profesorica Alma Karić koja je rukovoditeljica hora, nije krila zadovoljstvo što su mališani nakon samo mjesec dana, tačnije osam proba odlično izveli pripremljeni program. «U mojih petnaest godina vođenja raznih horova, ovaj mi je najmlađi i najdraži i drago mi je da nas je ovoliko ljudi došlo vidjeti i podržati naš rad», istakla je Karićeva i dodaje kako su sva ostala djeca uzrasta od šest do dvanaest godina zainteresirana da se druže i uče dobrodošla u Suncokrete.

Više o Horu za male i mlade Suncokreti

Hor za male i mlade Suncokreti okuplja djecu uzrasta od šest do dvanaest godina koju predvode članovi grupe “Konvoj“, Nedžad Merdžanović i Hamdija Salihbegović koji su u svojoj karijeri objavili četiri muzička albuma i kao stalni saradnici u Pozorištu mladih kreirali muzička rješenja za više od dvadeset predstava. Suncokreti također u okviru svojih aktivnosti imaju i školu pop-rock gitare, kroz koju je u proteklom periodu prošao veliki broj polaznika. Ideja osnivača Suncokreta je da se pored muzičkog djelovanja, djeca upoznaju sa osnovnim vrijednostima kreativnog odrastanja, zdravog načina života u odnosu na sebe, prirodu i društvo u cjelini.

Oznake:
<
10731229_10203035131062509_925959060_o

Viđenje umjetničkih stilova mlade umjetnice Esme R....

>
Jazz

Večeras počinje18. Jazz Fest!

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...