Kategorije

Međunarodni golmanski kamp u Sarajevu

Međunarodni golmanski kamp koji će se od od 16. do 20. juna održati u Sarajevu podržao je i odlični Samir Handanović, golman milanskog Intera i reprezentacije Slovenije. Za organizaciju ovog jedinstvenog sportskog događaja u cijelom regionu zaslužan je Adi Musić, nekadašnji golman zagrebačkog Dinama, Malmea i Munchena 1860, koji je porjeklom iz Prijedora, te sportske organizacija “Sportscout” na čelu s Nijazom Šivšićem i “Management&PromotionTeam”.

music dres handanovic

Pored golmana iz naše zemlje u golmanski kamp dolazi desetak talenovanih čuvara mreže iz Njemačke, Turske, Švedske, Švicarske, Hrvatske, Crne Gore… Polaznike kampa pored Musića trenirat će Mirsad Karić bh. trener golmana koji svoju karijeru gradi u Italiji i Samir Hido, trener golmana švicarskog Lucerna.

- Ovaj kamp fudbalskih golmana namijenjen je budućim čuvarima mreža, dječacima i djevojčicama, uzrasta od 10 od 20 godina. Kamp je nastao kao inicijativa međunarodno priznatih trenera iz oblasti fudbala, koji su svoje karijere gradili u timovima u BiH, a nastavili u poznatim klubovima u inostranstvu. Pored Handanovića, naš Međunarodni golmanski kamp podržali su i jedan od najbolji svjetskih golmana Manuel Neuer, te reprezentativci Emir Spahić, Asmir Begović i Edin Džeko – kaže Adi Musić.

music i nojer

 

<
Rakhmanov Sakotic Causevic Predojevic

Završen 44. Međunarodni šahovski turnir

>
P1140062

PEACE FAIR raduje mlade ljude koji tek otkrivaju tajnu...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...