Kategorije

“MATURANTSKA PARADA” u akciji prikupljanja pomoći za poplavljena područja u BiH

“MATURANTSKA PARADA” u velikoj akciji prikupljanja pomoći za poplavljena područja u BiH
Petak 23.05. u 12:00h na Trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo
Generalna proba 22.5. u 10h na Termalnoj rivijeri Ilidža.

U petak 23.05. na Trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, sarajevski maturanti tačno u podne sinhronizirano plešu šestominutnu koreografiju na kompoziciju Fledermaus Quadrille. Povezani satelitskim linkom putem programa Radija 8 Sarajevo sa svojim kolegama iz preko 90 evropskih gradova, maturanti će pokušati da obore GUINESS-ov rekord što im je do sada šest puta pošlo za rukom. Ove godine iz Bosne i Hercegovine u projektu sudjeluju maturanti iz Sarajeva, Jablanice, Visokog, Travnika, Zenice, Bihaća, Cazina i Sanskog Mosta.

Zbog nesreće koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku “MATURANTSKA PARADA 2014” pretvara se u veliku akciju prikupljanja pomoći za nastradale u katastrofalnim poplavama. Svi maturanti koji će u petak proći ulicama svojih gradova u karnevalu podrške našoj reprezentaciji na Svjetskom fudbalskom prvenstvu donijet će svoje priloge koje će organizator Maturantske parade podijeliti najugroženijim licima. Ovim činom maturanti iz Bosne i Hercegovine na najbolji način će pokazati svoju društvenu odgovornost i solidarnost.

10356680_10152191353713924_619161192_n

ASA Prevent grupacija je i ove godine podržala projekat MATURANTSKE PARADE, obezbijedivši svim učesnicima rekvizite uz koje izvode svoju koreografiju. Vrijedni zaposlenici Prevent Safety-a iz Goražda pripremili čak 1000 plavih i 1000 žutih majica u kojima će maturanti na glavnim trgovima svojih gradova otvoriti 1000 bijelih kišobrana koje je obezbjedila ASA grupacija. Također, ASA Prevent grupacija će sudjelovat i u humanitarnoj akciji zajedno sa organizatorom. Novac od ulaznica na koncert grupe ZOSTER koji će se u subotu naveče održati u Cinema Club-u takođe će biti proslijeđen stanovništvu iz poplavljenih područja. Organizatori se zahvaljuju i glavnom organizatoru Maturantske parade, Plesnom Klubu „Urška“ iz Ljubljane, koji je otvorio brojeve telefona preko „BLIC NETA“. Zahvaljuju se i kompanijama: Privredna banka, Ecoton, Orbico, Nomas Vello, Granoff, Red bull koji podržavaju projekat Maturantske parade i koji će podržati i ovu inicijativu organizatora.

Sredstva prikupljena na ovaj način bit će preusmjerena račune nekih od uništenih škola u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Građani Bosne i Hercegovine pridružite se maturantima i donesite svoje priloge kako bismo zajedno pomogli oporavak naše zemlje.

Oznake:
<
Image 1

Google – apel za pomoć #poplave

>
03

Studenti pomogli u čiščenju Zavidovića i Maglaja

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...