Kategorije

Majo Pavlović sarađuje sa Clive Barkerom

Majo Pavlović, akademski slikar, rođen je u Sarajevu 12. 3. 1979. godine, gdje je i završio srednju Školu Primijenjenih Umjetnosti, a nakon toga i Likovnu Akademiju u Sarajevu. Bavi se slikarstvom, pisanjem scenarija i crtanjem stripova, predaje Likovnu Kulturu u osnovnoj Školi “Čengić Vila I“. Objavio je tri stripa zajedno sa svojim prijateljem Amirom Hadžićem: ”Mračne Sobe” (Buybook, 2009.), ”DeadFace” (SaVart, 2010.), ”Teatar Noći” (SaVart 2011.). Majo je prošli mjesec boravio kod jednog od najpoznatijih pisaca, Klajva Barkera (Clive Barker). Više o njemu možete saznati OVDJE.

»Nakon višemjesečne korespondencije sa njim preko e-mailova i Skype-a (a nakon upoznavanja preko Facebook-a i Twittera) on me pozvao u svoj dom na Beverly Hills, da ga upoznam uživo i da započnemo jedan od nekoliko projekata koje smo imali u planu. Njemu su se zapravo svidjele ilustracije koje sam radio, a neke od njih posjeduje u svojoj kući. Trenutno radimo na knjizi  – Barker radi tekst, a ja ilustracije (radni naziv ‘Beautiful Terrors') i to će biti višegodišnji projekat o sadističkim vanzemaljcima. Barker će također napisati predgovor za moju knjigu erotskih ilustracija koja će biti objavljena naredne godine« – rekao je za Backstage.ba Majo Pavlović.

Majo je jedini umjetnik sa ovih prostora koji je ikada kročio u njegovu kuću (a jedan od trojice iz cijeloga svijeta).

Narednog mjeseca Britanska Biblioteka otvara izložbu u Londonu sa originalnim rukopisima poznatih pisaca i pjesnika kao što su Mary Shelley (Frankenstein) zatim William Blake, Edgar Allan Poe itd. Među njima će se naći i rukopisi Clive Barkera.

Oznake:
<
1044253_10151785421344382_615484714_n

Status dana by Almir Imširević

>
netropolitan

Pokrenuta nova društvena mreža – Netropolitan, ali...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...