Kategorije

Maj na Pickboxu

Izbor novih serija i filmova je velik, a tu je i SF poslastica: treća sezona serije Siročad u kojoj Sarah i njezine sestre klonovi otkriju strogo čuvanu tajnu o vojnom projektu Castor u kojem nastaju muški klonovi – ubojiti vojnici iznimnih sposobnosti. Nove epizode Siročadi stižu nedjeljom, samo 24 sata nakon premijere, u rubriku Hotbox, gdje ovog maja možete pogledati i završne epizode serija Državna tajnica i Crna lista.

Britanske serije

Svi koji ne mogu dočekati novi film o najpoznatijem špijunu u službi Njezina Veličanstva, moći će od maja na Pickboxu gledati seriju Fleming: Čovjek koji je htio biti Bond.

Ian Fleming autor je serijala o tajnom agentu 007, a možda nikad ne bi postao pisac da nije silno želio izaći iz sjene oca, pokojnog ratnog heroja kojem je nekrolog napisao glavnom i bradom Winston Churchill, a Britancima su takve stvari bitne. Za život je zarađivao kao burzovni mešetar, što mu je omogućilo život plejboja, sve dok početkom Drugog svjetskog rata iznenada nije dobio priliku dokazati se u mornaričkoj obavještajnoj službi… Ostatak priče nabijene avanturom i akcijom o čovjeku koji je stvorio jednu od najvećih špijunskih ikona moderne literature, Jamesa Bonda, možete pogledati samo na Pickboxu.

Od 1. maja na Pickbox iz mrtvih dolazi najpoznatiji londonski detektivSherlock. Benedict Cumberbatch kao Sherlock u suvremenom Londonu neodoljivo je šarmantan i na samo sebi svojstven način objašnjava kako je lažirao svoju smrt na kraju druge sezone.

Nije poznato koliko je Benedict Cumberbatch zaslužan za popularnost imena Sherlock Holmes, ali je zgodna trivija kako poznati detektiv u ovom času ima 34 osobe istog imena u SAD-u i devetoricu imenjaka u Velikoj Britaniji, dok je adresa 221B Baker Street, na kojoj živi Sherlock, danas je jednako poznata kao i 10 Downing Street, adresa britanskog premijera. Ako se zateknete u Londonu, možete poći na turističku Sherlock-turu i obići sva mjesta iz serije i knjige ili, još bolje, odgledati sve tri sezone na Pickboxu čak i ako se ne spremate na put u britansku prijestolnicu.

Ništa bez visoke politike

Ako se još niste upoznali s intrigama Franka Underwooda kojeg glumi genijalni Kevin Spacey, krajnji je čas da počnete gledati Kuću od karata, jer prve dvije sezone odlaze s Pickboxa 22. maja.

Ali zato u maju na Pickbox stiže nagrađivana britanska serija Kuća od karata, ekranizacija romana Michaela Dobbsa, prema kojoj je nastao istoimeni hit s Kevinom Spaceyjem. Priča je to o pohlepi, korupciji i neutaživoj ambiciji pokvarenog, osvetoljubivog političara Francisa Urquharta, koji se u tri sezone beskrupulozno uspinje od predsjednika kluba zastupnika u Parlamentu do pozicije premijera kojem je krajnji cilj rušenje britanske monarhije.

Ondje dolje u dalekom Novom Zelandu

Povrh jezera napeta je kriminalistička drama oskarovke Jane Campion i Oscarom nagrađenog producenta Emilea Shermana i od maja je možete gledati na Pickboxu. To je misteriozna priča o tajnama malog novozelandskog grada, sa sjajnom glumačkom ekipom koja je seriji priskrbila Zlatni globus. Elisabeth Moss glumi neiskusnu detektivku Robin Griffin, koja se hvata ukoštac sa slučajem trudne 12-godišnjakinje koja se pokušala utopiti u jezeru, nakon čega je nestala…

Krimi drama Povrh jezera okupila je ekipu s dobrom reputacijom: glmice Elisabeth Moss (Momci s Madisona) i Holly Hunter, redateljicu filma ‘Piano’ Jane Campion (za njega dobila Oscara), a producent je Emile Sherman koji također ima zlatni kipić za Kraljev govor (The King's Speech).

<
svenk_solas_banner-01

Sutra 1. Festival srednjoškolskog kratkog filma u Sarajevu

>
Back Alley

Proglašeni dobitnici Sony World Photography nagrada za...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...