Kategorije

Lucky market pod sloganom “I love handmade”

Od  ponedjeljka 18.avgusta od 10h do subote 23. avgusta do 22h, na Trgu Djece Sarajeva ispred BBI Centra, u organizaciji udruženja za kreativni i održivi razvoj Asocijacije Kreativaca, Sarajlije i turisti uživaju u druženju sa kreativcima i njihovim autorskim radovima u okviru open air ekskluzivnog ljetnog izdanja Lucky Marketa pod sloganom I LOVE HANDMADE.

Svi ljubitelji ekološki održivog i etno šopinga, mogu uživati u handmade unikatima članova Asocijacije Kreativaca, koji na svojim štandovima predstavljaju  – zanatske i dizajnerske komade, u staklu, žici, drvetu, koži, sapune, tašnice od eko kože, te upotrebne predmete oslikane i u decoupage tehnici, svilene šalove, slike, cekere, kape, šarene kolačiće itd.

Kupovina handmade proizvoda je jedinstveno iskustvo. Bilo da kupujete za sebe ili kao poklone dragim osobama, posjedovati handmade proizvode pitanje je lifestyle-a.

Kupovinom unikata, ne samo da dobijate ekskluzivnost, nego podržavate i san jednog umjetnika da živi od vlastitog rada. Novac potrošen na unikate ostaje unutar lokalne zajednice.  Začetnici malog poduzetništva su okosnica naše ekonomije. Trebamo konstantan podsticaj za uspješna mala poduzeća u svrhu sveopšteg napretka.

Na ovaj način obogaćujete i svoju kolekcionarsku zbirkuiko zna, možda baš vi otkrijete i budete imali u posjedu budućeg Warhola, Chanel… U ovakvom odnosu između vas i umjetnika, vi niste samogost, kupac, nego navijač, ljubitelj, kolekcionar umjetnosti.

LM je u protekle tri godine zadržao epitet fashion & cool shopping destinacije, pri kojoj i lovci na jeftino mogu ostati zadovoljni, jer su cijene na LM prilagođene kupovnoj moći našeg stanovništva.

Održavajući tradiciju na inovativan način, LM je stvorio „novu kreativnost“ kroz spoj umjetnosti, zanata i dizajna na jednom mestu i ostao mjesto susreta kreativaca i razmjene ideja.

Oznake:
<
140811-boston-ice-bucket-challenge-1350_26906d39ac7ead702b45e5b7707b8dc6

… Tko to učini, barem djelomično osjeti šok koji...

>
Screen Shot 2014-08-23 at 08.55.40

Dino Merlin se zalio vodom na koncertu u Istri i izazvao...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...