Kategorije

“Labuđe Jezero“ Carskog Ruskog Baleta 4. Marta u Zetri

Baletni spektakl LABUĐE JEZERO u izvedbi plesnog ansambla Carskog ruskog baleta stiže u prvoj polovini naredne godine u Sarajevo!

Najpoznatiji bijeli balet koji je komponovao P. I. Tchaikovsky, sarajevska publika će moći vidjeti na spektakularnoj sceni u sarajevskoj Zetri 4. marta. Balet će pratiti vrhunski razglas i rasvjeta uz velika projekciona platna i fenomenalnu scenografiju i kostimografiju.

Ruski carski balet se prije desetak godina predstavio sarajevskoj publici u istom prostoru, a za predstavu se tražila ulaznica više. LABUĐE JEZERO je postavljeno i u tuzlanskom Mejdanu i zeničkoj Areni na, također, rasprodanim predstavama.

Carski ruski balet osnovali su 1994. godine Gediminas Taranda, solista Bolshoi teatra, dobitnik brojnih priznanja za plesače i za koreografiju te Nikolaj Anokshin, solista ansambla Igor Moiseev, a na inicijativu primabalerine Maye Plisetskaye, majke kraljice ruskog baleta te simbola Bolshoi teatra.

labude jezero 2

Plesni ansambl okuplja 40 umjetnika iz najboljih baletnih škola Rusije: Moskve, Sankt Peterburga i Perma. Djeluju pod mentorstvom uglednih baletnih učitelja, a njihovo stvaralaštvo temelji se na izvedbama klasičnih baletnih djela, ali i djela savremenih autora.

Plesni ansambl Carski ruski balet član je Europskog kulturnog centra u Moskvi pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta, a Gediminas Taranda je jedan od osnivača kulturnog centra.

labudje jezero1

Njihove predstave odlikuju virtuozan ples i prekrasni kostimi Bolshoi i Mariinsky teatra. Bogati repertoar, virtuozna plesna umijeća članova plesnog ansambla te gostovanja diljem svijeta svrstavaju ansambl u sam vrh svjetske baletne scene.

Uskoro više informacija o prodaji ulaznica za baletni spektakl koji će vas ostaviti bez daha!

plakat

<
untitled

Barack Obama u divljini s Bearom Gryllsom – gledajte...

>
Promocija dokumentarnog filma Makedonac (2)

Prikazan dokumentarni film “Makedonac”

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...