Kategorije

Kreativnom radionicom za najmlađeu EU info centru obilježen Međunarodni dan djeteta

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta,1. juna, EU info centar u BiH u saradnji savizuelnom umjetnicom Taidom Jašarević, organizovao je eko – grafičku radionicu na temu zaštite okoliša i klimatskih promjena za mališane likovne sekcije iz osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ iz Sarajeva.

Edukativna radionica imala je za cilj da kroz kreativni proces otiskivanja slike sa ploče,tzv. štamparske matrice upozna učenike sa načinima izražavanja putem umjetničke grafike.

Eko radionica 4

Priznata vizuelna umjetnica Taida Jašarević istakla je da kreativne metode i tehnike koje su upotrebljivane na radionici mogu dodatno stimulisati dječiju maštu i znatiželju.

Djeca su imala priliku razviti nove metode i procese kreiranja slikovnih predstava i nadam se da je ovaj proces podstakao njihovu maštu i  i radoznalost, te da su ohrabreni da nastave razvijati svoju kreativnost u polju likovnog stvaraštva, izjavila je Jašarević.

Eko radionica 3

Učesnici radionice su imali zadatak da osmisle rad na temu zaštite okoliša koji će biti dio izložbe kojom će se obilježiti“Klimatska akcija EU”17. juna 2015. godine.

Eko radionica 2

EU info centar je projekat koji finansira Evropska unija i ima za cilj povećanje razumijevanja bh. građana o Evropskoj uniji, njenim institucijama, politikama i programima, te o odnosima BiH i EU.

Eko radionica 1

Oznake:
<
STK SPIN 2012

Godina dominacije SPINA 2012

>
IMG_2543

12. KID’S Festival od 12. do 16. juna u Sarajevu

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...