Kategorije

Koncerti Alliance Quarteta Wien i hora Jedinstvo na 21. SVEM-u

Ovogodišnje Sarajevske večeri muzike predstavit će svojoj publici na koncertima u Crkvi sv. Josipa na Marijin Dvoru dva zanimljiva projekta.

Gudački kvartet Alliance Quartet Wien 14. maja će izvesti repertoar kojeg će činiti kompozicije klasika poput Mozarta i Šostakoviča ali i savremenog kompozitora Johannesa Kotschyja. Ovaj ansambl čine violinisti Marko Radonić i Robert Olisa Nzekwu, violistica Dima Nedyalkova i čelistica Johanna Kotschy. Do sada su imali uspješne koncerte u različitim zemljama, a nastup na 21. SVEM-u bit će njihov prvi bosanskohercegovački koncert od 2007. godine kada je Alliance Quartet Wien osnovan.

Dan kasnije, 15. maja, također u Crkvi sv. Josipa nastupa Srpsko pjevačko društvo Jedinstvo iz Banja Luke. Osnovano 1893. godine, Jedinstvo je jedno od najstarijih pjevačkih društava u Bosni i Hercegovini. Iza sebe ima nekoliko hiljada koncerta u zemlji i inozemstvu, te brojne nagrade koje kontinuirano potvrđuju njihove visoke umjetničke domete.

Hor je posljednjih godina koncertirao širom Evrope i svijeta: od Bosne i Hercegovine, Grčke, Nјemačke, Austrije, Slovačke, Italije, do Rusije i Kine, a na sarajevskom koncertu nastupit će uz umjetničko vodstvo Nemanje Savića, muzičkog pedagoga i dirigenta koji je za svoj rad dobio više od 40 prvih nagrada na horskim takmičenjima.

Ulaznice za koncerte Alliance Quarteta Wien i hora Jedinstvo možete kupiti po cijeni od 10 KM na blagajni Narodnog pozorišta, dok detaljnije informacije o učesnicima SVEM-a i programu možete naći na www.maf.ba.

Oznake:
<
Bangladesh

Novi izvještaj agencije UN Women: Milioni žena u svijetu...

>
FB_IMG_1430666809803

Moj PRVI MAJ by Martina Mlinarević-Sopta

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...